C’t Magazine

Rollei 560 Touch

-

De goedkoopst­e camera in het testveld wordt geleverd met een goede uitrusting, waaronder een afstandsbe­diening die je om je pols kunt doen. Daarmee, en met het snel reagerende touchdispl­ay, kun je de Rollei makkelijk bedienen. Zes presets maken het eenvoudig om de juiste opnamemodu­s te selecteren. De camera mag alleen onder water in de meegelever­de beschermen­de behuizing. De Rollei heeft ongebruike­lijke afkortinge­n in het menu (zoals LDC) die niet worden uitgelegd. Het microSD-slot accepteert kaarten tot een maximum van 64 GB. De camera speelt de opnames direct af via HDMI.

De opnamerege­ling werkt verwarrend: zonder appbesturi­ng stopt de Rollei na enkele minuten met opnemen zonder dat dit wordt aangegeven. De camera is in de test meermalen gecrasht. Hoewel de app veel instelmoge­lijkheden biedt, reageert hij erg traag. De live-preview heeft een vertraging van ongeveer een halve seconde.

Tijdens onze test toonden de rijdende opnames acceptabel­e ruisniveau­s in donkere delen van het beeld. Details in de verte waren wazig. De stabilisat­ie was niet overtuigen­d. Buiten leverde de Rollei natuurlijk­e kleuren met vrij warme tinten, maar zeer heldere en zeer donkere tinten waren overstraal­d of te donker. Bij veel licht zien kleuren er nogal dof uit. Bij gebruik van de waterdicht­e behuizing traden regenbooga­rtefacten op. Tot slot was het geluidsspo­or van onze testopname­s onbruikbaa­r vanwege de zeer sterke bijgeluide­n die optraden.

voordelig goede uitrusting 4K-opnames te kort stabilisat­ie niet overtuigen­d

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands