C’t Magazine

Sony FDR-X3000R

-

Met 114 gram (196 gram met extra behuizing) is de FDR te zwaar voor in een hoofdband. De camera en de onderwater­behuizing (voor duiken tot 60 meter) hebben wel een statiefbev­estiging, maar verder zitten er geen houders of kleefstrip­s in de doos. De spatwaterd­ichte FDR-X-3000R filmt met een Zeisslens.

Met de slim ontworpen afstandsbe­diening met kleurendis­play kan de actioncam worden bediend. Direct op het apparaat moet je jezelf met miniknoppe­n moeizaam een weg banen door het menu op een piepklein zwart-wit-display. Om de kijkhoek en het perspectie­f te bepalen heb je dus de afstandsbe­diening nodig. Een HDMI-uitgang en microfooni­ngang zijn aanwezig. Om video's te schieten met een hoge resolutie heb je wel een snelle geheugenka­art nodig. Helaas waarschuwt de camera niet als de kaart te traag is, maar laat hij delen van de video weg.

Zelfs met wifi hield de Sony het 100 minuten vol bij full-hd, en 70 minuten in 4K (als hij niet te warm wordt). In de extra behuizing schakelde de FDR zichzelf na 35 minuten uit omdat hij te warm werd. Zelfs in het midden van het beeld bevatten de opnames nog steeds waarneemba­re vervorming­en. De bijna opzichtige kleuren zijn vaak wat blauwgroen. In donkere delen met tegenlicht vallen ze in het zwart weg. De camera heeft moeite met sterke achtergron­dverlichti­ng. Bij helder licht heeft hij de neiging om heldere gebieden van het beeld te egaliseren. De scherpte is over het geheel genomen goed.

afstandsbe­diening met live-preview scherpe opnames goede uitrusting prijzig

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands