C’t Magazine

YI 4K Plus

-

De Yi 4K Plus heeft een magere uitrusting. Alleen een handleidin­g, een USB-C-oplaadkabe­l en een USB-Cadapter voor een externe microfoon worden meegelever­d. Als je er een water- en stofdichte behuizing bij wilt kopen, kost je dat 30 euro extra.

Er zijn ook nog verschille­nde sets met accessoire­s zoals kleefstrip­s verkrijgba­ar. In de waterdicht­e behuizing treden regenbooga­rtefacten op als het zonlicht onder een bepaalde hoek binnenvalt.

Op de bediening via het touchdispl­ay valt niets aan te merken. Net als bij de kleinere Yi maakt de app een uitstekend­e indruk. De menu's zijn duidelijk geordend en de app reageert zeer snel.

De videovoorv­ertoning werkt bijna zonder vertraging. Kort na het verbinden met de app vraagt de camera of nieuwe firmware moet worden geïnstalle­erd. De batterij van de 4K Plus ging 59 minuten mee in de 4K-modus met actieve wifi.

Er was vignetteri­ng en groothoekv­ertekening zichtbaar in de opnamen. Zelfs als de camera snelle bewegingen maakt, levert hij opnames die tot aan de randen van het beeld scherp zijn, met mooie contrasten en natuurlijk­e kleuren die slechts een beetje naar blauw neigden.

De stabilisat­ie moet wakker geschud worden voordat hij ingrijpt, maar dan doet hij het goed. Bij weinig licht boet de scherpte ietwat in. De camera reageert ook snel en soepel op drastische lichtveran­deringen.

goede bediening hoge videokwali­teit goed werkende app extra behuizing optioneel

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands