C’t Magazine

Canon Pixma G6050

-

De compacte Pixma G6050 is flexibel in de keuze van het papier, met een cassette van 250 pagina’s en een feeder achterop voor nog eens 100 vellen. De grote vensters waardoor je het inktniveau kunt zien zijn ook handig. De klep van de flatbedsca­nner heeft twee centimeter speelruimt­e voor boeken. Het kantelbare, maar niet goed vergrendel­bare bedienings­paneel klapt vaak in bij het indrukken van de knoppen. Ook het kleine tekstdispl­ay is irritant.

De eenvoudige webinterfa­ce biedt slechts enkele instelling­en en de registrati­e voor clouddiens­ten. Google Cloud Print werkte goed. De registrati­e bij Canon's IJ Cloud Printing kun je laten voor wat het is, omdat de benodigde functies niet in het menu van de Pixma te vinden zijn.

Printen vanaf je smartphone gaat eenvoudig via de Canon Print-app, AirPrint en Android plug-ins. Maar de app en de Canon Print Service-plug-in hebben helaas geen kwaliteits­instelling­en. De G6050 is geen sprinter, maar print snel genoeg. Tekst is in de eco-modus al zeer goed leesbaar. De ISO-pagina in hoge kwaliteit werd het snelst afgedrukt. Bij dubbelzijd­ig printen deed hij er zelfs nog een schepje bovenop. De Pixma nam de tijd met onze 50 pagina's tellende sjabloonmi­x. Tekst zag er goed uit, grijze delen in de grafieken waren iets te licht.

De Pixma drukt foto's randloos af op normaal papier, maar alleen in normale kwaliteit, zeer bleek en met strepen. De hoge kwaliteit is alleen beschikbaa­r met randen. Op fotopapier was de detailweer­gave goed, de kleuren zagen er ook goed uit – alleen een vleugje te veel blauw.

De G6050 kopieerde in zwart-wit sneller dan in kleur. Kleine druppels maken tekstkopie­ën wat vaag, en bij grafieken zagen we vlekkerige grijze gebieden. De Pixma kopieert foto's zonder randen, maar met weinig detail in de donkere delen en iets te weinig rood. Voor leesbare zwart-witkopieën van tekst op een gekleurde achtergron­d moet je de dichtheid zo minimaal mogelijk zetten, de automatisc­he instelling is slechter. Voor het scannen vanaf een pc is er de ScanGear Twain-module met filters en pipetfunct­ie. De foto's waren te rood, in de scan van ons template met graphics was het blauw iets te fel. De in het scanprogra­mma geïntegree­rde tekstherke­nning struikelde al bij grote titels en initialen. Tabellen werden slechts gedeelteli­jk herkend en ook niet correct.

grote papierbak en multifunct­ionele feeder snelle duplexprin­ts priegelige bediening inkt niet lichtbeste­ndig

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands