C’t Magazine

Epson EcoTank ET-3750

-

De kleine EcoTank heeft weinig ruimte nodig. Hij kan niet faxen, maar er is een opklapbare documentfe­eder op het deksel van de scanner. Die heeft wel wat weinig speling in de scharniere­n (1,2 centimeter). Het papier zit stofdicht opgeborgen in de voorraadba­k voor 150 vel aan de voorkant. Het kantelbare bedienings­paneel heeft een helder kleurendis­play en membraanto­etsen met een duidelijk drukpunt. Na enige gewenning is de ET3750 eenvoudig te bedienen dankzij de overzichte­lijke menu's.

De webinterfa­ce van de EcoTank biedt wat minder overzicht. In eerste instantie zie je alleen functies als cloudregis­tratie en status. Onder de geavanceer­de instelling­en zitten de uitgebreid­ere netwerkopt­ies. Daar kun je Wifi Direct inschakele­n, dat om veiligheid­sredenen standaard uitstaat. IPP werkt standaard alleen versleutel­d. Clouddiens­ten zoals het praktische Epson Connect werkten probleemlo­os, net als mobiel printen vanaf een smartphone. Met de Mopria plug-in werd echter standaard het Letter-formaat ingesteld.

De ET-3750 print concepten lekker snel, maar die zijn zeer bleek. In de standaardk­waliteit is hij iets langzamer en levert hij een goede tekstkwali­teit. Het hoogste niveau (extra fijn en unidirecti­oneel) is supertraag en nauwelijks de moeite waard. Op de verder prima grafische prints oogden de grijze gebieden enigszins blauwachti­g. Het automatisc­h dubbelzijd­ig printen werkt snel en betrouwbaa­r. De EcoTank printte 50 pagina’s met gemengde prints twee keer zo snel als de andere geteste printers. Hij kopieert ook foto's randloos op normaal papier en in bruikbare kwaliteit. Op fotopapier zagen we een rode zweem en wazige, detailarme donkere delen.

De documentfe­eder van de ET-3750 had geen problemen met documenten met wat vouwen. Bij het kopiëren van foto's zonder randen zagen we een blauwe zweem, ontbrekend­e details in donkere delen en een matig contrast. Kopieën met graphics gaven donkerrode tinten in zwart weer. Bij maximale helderheid kregen we leesbare zwart-witkopieën van tekst op gekleurd papier, maar met een lelijke grijze achtergron­d.

Ingescande foto’s gemaakt met behulp van de Epson Scan 2 Twain-module bevatten harmonieuz­e kleuren en goede details. De EcoTank kopieerde de grafische voorbeelde­n ook netjes. De tekstherke­nning is alleen geschikt voor normale tekstforma­ten, een tabel met grijze achtergron­d werd niet herkend.

inkttanks beveiligd tegen verkeerd vullen goede scanner met feeder matige fotoprints matige tekstherke­nning

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands