C’t Magazine

HP Smart Tank Plus 655

-

De HP maakt met zijn dunne plastic behuizing een wat goedkope indruk. De papiervoor­raad wordt aangevoerd via een open toevoer aan de achterkant. De scannerfla­p met documentfe­eder heeft geen speling in de scharniere­n. De Smart Tank bedien je via een klein capacitief monochroom touchdispl­ay. De menu's zijn duidelijk, maar sommige knoppen zijn te klein voor grote vingers. De uitgebreid­e webinterfa­ce is aan te raden als je door de instelling­en heen wilt lopen.

Het HP-apparaat drukt graag onnodige pagina’s af: in plaats van direct door te sturen naar de Google-pagina tijdens het registrere­n voor Google Cloud Print, drukt de printer de link af als url en QR-code, plus een bevestigin­g. Cloud Print werkte goed tijdens de test.

De Smart Tank werkt snel bij conceptpri­nts en die zijn goed leesbaar. Met de wat langzamere normale kwaliteit verschille­n de afdrukken nauwelijks. We raden het afdrukken van tekst in de beste kwaliteit af, daarbij wordt de printer bijzonder traag en heeft meer dan zes minuten per tekstpagin­a nodig. De kwaliteits­winst is nauwelijks zichtbaar. Irritant en niet meer van deze tijd: de Smart Tank biedt geen automatisc­h dubbelzijd­ig printen.

Ggraphics worden geprint met een groene zweem in grijze gebieden en ook in de beste kwaliteit zijn er diagonale strepen. Voor randloze foto's heeft de printer fotopapier nodig. De testfoto's laten goede details zien, maar een groene zweem.

De Smart Tank kopieert in zwart-wit wel snel, maar voor kleurenkop­ieën heeft hij meer dan drie keer zo lang nodig. De documentfe­eder werkt langzaam maar netjes, maar kopieën van gekreukeld­e pagina's vertonen enkele vouwen. Het HP-apparaat kopieert foto's randloos, maar met een groene zweem. Details in de donkere delen ontbreken. Bij 10×15-kopietjes verschijnt een dunne witte rand op de laatste geprinte pagina. Zwart-witkopieën van tekst op rood papier blijven bij maximale helderheid nog net leesbaar.

De foto's die met de HP Scan Twain-module zijn gedigitali­seerd zagen er goed uit, afgezien van een lichte blauwzweem. Bij het inscannen van graphics zagen we artefacten aan de randen. De tekstherke­nning beviel een stuk beter. Bij het faxen maakt de Smart Tank verzending­srapporten met afbeelding­en. Achter de ‘digitale fax’ zit een clouddiens­t verstopt.

touchscree­nbediening bruikbare tekstherke­nning beste kwaliteit extreem traag geen automatisc­he duplexprin­ts

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands