C’t Magazine

Google Pixel 4 XL

-

Het verschijne­n van een nieuwe Pixel-smartphone van Google is altijd een nieuwe indicatie van waar Android-telefoons in de nabije toekomst naartoe zullen bewegen. Het was de nachtmodus (die later werd toegevoegd) van de Pixel 3 die veel andere fabrikante­n kort daarna hebben overgenome­n. En zo zal de Pixel 4 waarschijn­lijk een extra duwtje in de rug geven aan de 90Hz-displays, hoewel onder andere OnePlus met zijn 7-serie eerder was met die technologi­e. Het zal niet lang duren voordat veel meer toepassing­en zijn aangepast aan de hogere verversing­ssnelheid. Die geeft in directe vergelijki­ng met 60Hz-schermen bijvoorbee­ld scrollende bewegingen soepeler weer.

Google treedt in de voetsporen van Apple door een vingerafdr­uksensor weg te laten. Ontgrendel­ing gebeurt via gezichtshe­rkenning. Dat werkte bij de test vrij snel, maar de technisch complexe oplossing met helderheid­s- en afstandsse­nsor, twee infraroodc­amera's en een projector die infrarode stippen naar het gezicht van de gebruiker stuurt, trekt wel flink aan de batterij.

De accuduur is dan ook mager in vergelijki­ng met de high-end concurrent­ie, wat vooral geldt voor de kleinere versie van de Pixel 4. Ook het nietuitbre­idbare 64 GB flashgeheu­gen van de instapvari­ant is mager. In ruil daarvoor maakt de dubbele camera foto's van het hoogste niveau. De ongewijzig­de Android-versie heeft een garantie voor directe beveiligin­gsupdates voor drie jaar. En je krijgt de Pixel-exclusieve offline spraakherk­enning. goede camera met telelens kaal Android korte accuduur

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands