C’t Magazine

Huawei P30 Pro

-

Eigenlijk zou de Mate 30 Pro op dit moment moeten concurrere­n met de huidige Android- en iOS-competitie. Maar aangezien dat model op het moment van schrijven nog niet als testexempl­aar binnen was (en sowieso beperkt wordt uitgebrach­t), mag het zustermode­l P30 Pro nog een ronde mee. De Huawei P30 Pro is nog lang niet rijp om met pensioen te gaan. De camera, die al enige tijd de norm aangaf, maakt nog steeds foto's van het hoogste niveau.

Wel zijn sommige concurrent­en inmiddels op hetzelfde niveau beland of zijn daar hier en daar zelfs aan voorbij gewandeld. De opzichtige kleuren en de look van een spiegelref­lexcamera zien er geweldig uit op het display van de smartphone. Ze zijn alleen wat minder fraai op grote beeldscher­men. De foto's in het donker zijn indrukwekk­end, zelfs zonder de speciale nachtmodus.

De enige kleine maar: de camera filmt niet in 4K bij 60 fps. De vijfvoudig­e zoom is bij goed licht een fikse meerwaarde. De smartphone dient makkelijk als werkende desktop dankzij de bruikbare USB-C desktop-modus.

Het bellen werkt wat apart: het display werkt als luidspreke­r. De levensduur van de accu is bovengemid­deld en de batterij wordt in minder dan een uur opgeladen. Het is vervelend dat Huawei vertrouwt op zijn eigen geheugenka­artformaat.

Als je zonder vijfvoudig­e telelens kunt, kun je kijken naar de goedkopere en compactere P30, die in tegenstell­ing tot het Pro-model een hoofdtelef­oonaanslui­ting heeft en een vlak display. topcamera bruikbare desktop-modus aangepaste Android

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands