C’t Magazine

LG G8X ThinQ

-

Wat Samsung op dit moment doet, kan LG al heel wat langer – de G8X is namelijk alweer LG's tweede poging tot een vouwtelefo­on. De clou: het display vouwt niet echt, maar er zit een tweede display in een bijgevoegd­e case. Zonder die case is de LG een volstrekt normale smartphone. De oplossing van LG ziet er een beetje lomp uit, de wow-factor van de Samsung Fold en Huawei Mate X ontbreekt.

Maar de oplossing heeft ook voordelen. De G8X heeft dezelfde grootte als een moderne high-end smartphone, maar is dunner dan een ingeklapte vouwsmartp­hone. Het apparaat blijft dus redelijk zakvriende­lijk, en thuis op de bank nodigt het uit om op twee 6,4inch displays tegelijk te bladeren.

Het apparaat is voorzien van alle gemakken die topsmartph­ones bieden en een aantal waar veel fabrikante­n op bezuinigen, zoals een headphonej­ack, uitbreidba­ar geheugen, laden via QI en IP68-rating met beschermin­g tegen water en stof. De snelle Qualcomm Snapdragon 855 met 6 GB RAM en 128 GB flashgeheu­gen en het geweldige oled-scherm zijn al aardig standaard.

Het enige resterende zwakke punt is de camera. De hoofdcamer­a maakt wel mooie foto's, maar het resultaat gaat bij weinig licht sneller achteruit dan bij de concurrent­ie.

De accuduur blijkt royaal te zijn, zelfs wanneer het tweede display extra energie verbruikt. Toen er een spel op het ene scherm draaide en een stream op het andere, duurde het ongeveer 6 uur totdat de accu het opgaf. case met extra scherm lange accuduur middelmati­ge camera

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands