C’t Magazine

OnePlus 7T

-

De mobiele telefoons van OnePlus zijn al lang geen insidertip meer en zijn veel beter verkrijgba­ar geworden. Met de status van insidertip is ook die van prijsbreke­r verloren gegaan. Chinese rivalen zoals Xiaomi hebben OnePlus met name in het high-end segment ingehaald. OnePlus blijft gewoon goede smartphone­s maken voor een nette prijs.

De OnePlus 7T van nog geen 600 euro is het standaard voorbeeld van de huidige generatie smartphone­s. Met zijn hoogwaardi­ge afwerking scoort het apparaat punten, net als met zijn triple-camera en briljante 90Hz-display. Het toestel is zeer snel op te laden via het stopcontac­t, het duurt slechts 48 minuten om de accu volledig op te laden.

Er is aan de softwareka­nt niets om over te klagen. De gebruikers­interface ligt dicht bij de standaard Android-versie met een minimale aanvulling – zoals de ZenMode, die moet helpen om de telefoon af en toe ook eens weg te leggen. Prijzenswa­ardig: de fabrikant maakt geen geheim van de support die je als koper krijgt en belooft drie jaar aan beveiligin­gspatches en twee jaar aan versie-upgrades te leveren, vergelijkb­aar met de Android One-standaard van Google. Onze OnePlus 3T, uitgebrach­t in november 2016 met Android 6 (toenmalige verkooppri­js 440 euro) laat zien dat dit geen loze belofte is.

Als je meer dan 600 euro wilt uitgeven voor een OnePlus-smartphone, dan kun je voor de 7T Pro gaan. Maar de toegevoegd­e waarde in de vorm van een gebogen display en pop-upcamera blijft laag. mooi scherm lange accuduur opslagruim­te niet uit te breiden

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands