C’t Magazine

Samsung Galaxy S10+

-

Samsung doet het bij de S-serie zonder extravagan­te extra’s zoals de pen van de Note. De Galaxy S10+ is geen uitzonderi­ng. Bij een onderlinge vergelijki­ng met de Note 10 zijn er toch (of misschien juist daarom) een paar dingen die in het voordeel van de S10 spreken. De smartphone is langer verkrijgba­ar dan de Note-serie. In tegenstell­ing tot de Note, wordt hij geleverd met een headphonej­ack en een slot voor een microSD-kaart.

Op andere punten doet hij het net zo goed: de S10+ is een complete smartphone. Hij kan draadloos worden opgeladen en gaat lang mee, is bestand tegen een spat water, is geschikt voor dualsim en maakt geweldige foto's.

Het apparaat heeft echter geen spectacula­ire vijfvoudig­e zoomlens zoals de Huawei P30 Pro, en 4K-video's stabiliser­en gaat niet zo smooth als bij een iPhone 11 Pro. Bij nachtelijk­e taferelen ligt de concurrent­ie (iPhone 11, P30 Pro, Pixel 4) voor op de S10+. De gebruikers­interface is uit eigen huis, inclusief de speelse iconen. Dat is een kwestie van smaak. De mogelijkhe­id om twee accounts aan te maken voor sommige apps is erg praktisch.

Het heldere display met de typische levendige kleuren van oled is geweldig. Als je het compacter wilt hebben en geen dubbele optische zoom wilt, kun je kiezen voor de goedkopere S10e. Een ander alternatie­f is de S10 met triple-camera inclusief dubbele zoom en een 6,1"-display. Het scherm van de S10+ (6,4 inch) laat wat meer zien en bovendien maakt alleen deze versie selfies met een dubbele camera. zeer mooi scherm opslagruim­te uit te breiden met 3,5mm-jack

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands