C’t Magazine

Sony Xperia 1

-

Met een display in het langwerpig­e 21:9-bioscoopfo­rmaat is Sony nog grotendeel­s uniek ( de Motorola One Vision is een uitzonderi­ng), maar de algemene trend naar lange, smalle displays is onmiskenba­ar.

Het ongebruike­lijke ontwerp heeft voordelen: het boegbeeld van Sony kan ondanks het enorme 6,5-inch scherm nog steeds comfortabe­l met één hand bediend worden. In de dualscreen-modus kunnen twee applicatie­s die gelijktijd­ig geopend zijn handig naast of boven elkaar worden geplaatst. Als je dat wilt, is zelfs aan te geven dat de apps in bepaalde combinatie­s samen moeten openen.

Door de 3840 × 1644 pixels toont het display de inhoud gestoken scherp. Het nette uiterlijk van het apparaat is aantrekkel­ijk. In plaats van een display-uitsparing (de gevreesde notch) en een bijna randloos design heeft Sony gekozen voor subtiele randen. Boven het display is ook ruimte voor een statusled.

Sony heeft afscheid genomen van de afgeronde achterkant van de voorganger, de XZ3. Dat zou je kunnen missen qua comfort tijdens lange telefoonge­sprekken. Aan de andere kant wiebelt de smartphone nu niet meer als je hem op tafel legt.

Het aantal camera's aan de achterkant is verdrievou­digd. De triple-camera maakt foto's en filmt op hoog niveau, maar legt het af tegen de toppers bij shots in het donker. De korte accuduur van de Xperia 1 is teleurstel­lend, het kleinere zustermode­l Xperia 5 houdt het iets langer vol. scherp display korte accuduur niet op te laden via Qi

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands