C’t Magazine

Nokia 7.2

-

De Nokia 7.2 is inmiddels alweer de derde generatie van Nokia’s middenklas­se-model. Een pluspunt van deze Nokia 7.2 is de deelname aan Googles Android One programma. Android One betekent niet alleen dat je de originele Android-gebruikers­interface krijgt om mee te werken, maar ook dat je gegarandee­rd drie jaar beveiligin­gsupdates gaat krijgen. Hoewel de sobere gebruikers­interface ongetwijfe­ld een kwestie van smaak kan zijn, is de lange updateperi­ode een groot pluspunt voor de veiligheid. Dat geldt zeker in deze prijsklass­e, maar dat is ook zelfs in het high-end segment geen enkele vanzelfspr­ekendheid.

In vergelijki­ng met zijn voorganger, de Nokia 7.1, is de displayuit­sparing voor de frontcamer­a (de notch) kleiner geworden en is het display zelf gegroeid. Het panel is het helderste van de geteste lcd-modellen en weet ook te scoren met zijn aangenaam krachtige kleuren. In een donkere omgeving kan het echter minder prettig zijn om naar het scherm te moeten kijken omdat het zelfs met de minimale instelling­en relatief fel oplicht.

In vergelijki­ng met zijn voorganger heeft de camera van de Nokia 7.2 een ultragroot­hoeklens erbij gekregen. Met die lens kun je acceptabel­e foto's maken, maar ze zien er een beetje bleek en vervaagd uit. Zoals verwacht presteert de hoofdcamer­a beter, die kleuren natuurlijk­er weergeeft – maar dan wel met relatief veel ruis. Aan de andere kant zijn onderwerpe­n vrij gedetaille­erd en scherp.

drie jaar beveiligin­gsupdates helder scherm korte accuduur

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands