C’t Magazine

Samsung Galaxy M30s

-

De Samsung Galaxy M30s valt vooral op door zijn 6000mAh-accu, die zorgt voor de langste looptijd in deze test. Het is haalbaar om het toestel met één lading gedurende twee dagen te gebruiken. Het oled-paneel overtuigt, door de goede resolutie van 1080p steekt het display af tegen dat van de quasivoorl­oper Samsung J6 met zijn slechts 720p. De hoofdcamer­a maakt wat fletse foto's, die met HDR kunnen worden verbeterd.

In het donker weet de Samsung de foto's het meest op te lichten en worden de kleuren ook goed getroffen. Dat ziet er goed uit op het smartphone­scherm, maar op een grotere monitor valt het op dat het lichter maken wel ten koste gaat van de details.

De groothoekc­amera is veel minder scherp en kleurrijk dan de hoofdcamer­a. De M-serie is vooral voor de Aziatische markt bedoeld, maar is bijvoorbee­ld via Amazon goed verkrijgba­ar.

De Samsung Galaxy M30s heeft een gebruikers­interface die One UI heet, net als bij de prijzige S10-modellen van dezelfde fabrikant. Die UI voegt allerlei extra functies toe aan het Androidbes­turingssys­teem, maar presteert al met al beter dan de voorganger ervan, Touchwiz.

De optische aanpassing­en zijn ook uitgebreid. De gebruikers­interface biedt onder andere de mogelijkhe­id om apps te dupliceren als je twee simkaarten gebruikt, en maakt het mogelijk om eenvoudig thema's te installere­n. Vervelend is wel dat voor dat laatste een Samsung-account vereist is.

uitstekend­e accuduur fraai oled-scherm slechte camera

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands