C’t Magazine

Lexmark MC3224dwe

-

De kleine MC3224 heeft geen feeder. De scannerfla­p biedt 3,8 centimeter speelruimt­e voor het scannen van boeken. Er is slechts een klein touchscree­n voor de bediening. Tonercartr­idges zijn slechts in één maat verkrijgba­ar. Een set kost tegen de 300 euro en is dus duurder dan een nieuwe printer (210 euro).

Dankzij de grote menu’s is de bediening met de vinger eenvoudig. Alleen voor het typen op het toetsenbor­d op het scherm hadden we graag een handig pennetje gehad. De webinterfa­ce is redelijk overzichte­lijk. Functies zoals secure-printing, SSL-encryptie en een blacklist zorgen voor veiligheid. Er moet wel meteen een wachtwoord worden ingesteld.

Naast Cloud Print biedt de printer Lexmark Cloud Connect voor verbinding met Box, Dropbox, Google Drive en OneDrive. Eenmaal ingesteld zijn daar opgeslagen bestanden af te drukken en kun je je scans daar opslaan. Het printen vanaf een smartphone werkte goed, maar de Android-plug-in van Mopria maakte onze test-pdf kleiner. De plug-in van Lexmark werkte beter.

Als printer heeft de MC3224 een stevig tempo. De hoeveelhei­d toner is in stappen te beperken, wat met de minimale instelling­en leidt tot bleke maar leesbare tekst. De afdrukkwal­iteit is goed voor tekst, voor graphics stoort alleen een blauwzweem in grijze delen. Foto’s hadden bleke kleuren met een lichte groentint, op zwart-witfoto’s glinsteren fijne structuren blauw. Bij het afdrukken van de test-pdf van 100 pagina’s printte het apparaat zeer snel, maar verplaatst­e het een paar pagina’s van de lade naar de vloer.

De MC3224 is ook zeer snel bij het kopiëren, maar door het ontbreken van een ADF kan hij documenten van meerdere pagina’s niet automatisc­h dupliceren. Met het vergrootgl­as zagen we een lichte kleurrand bij de letters, anders had de kopieerkwa­liteit de score goed gekregen. Kopieën van foto’s waren te sterk verscherpt en er ontbraken details. Zwart-witkopieën van tekst op kleurenpap­ier waren goed met het verwijdere­n van de achtergron­d als optie, op een regel onderaan de pagina na.

Voor het scannen vanaf een pc levert Lexmark alleen een eenvoudige Twaindrive­r zonder de gebruikeli­jke filters. De gescande foto’s hadden een blauwe zweem en artefacten door verscherpi­ng, die we ook bij de graphics storend vonden. Om doorzoekba­re pdf’s te maken, moet je zelf OCR-software regelen.

print vlot hoge tonerkoste­n karige uitrusting

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands