C’t Magazine

Meat Block slimme kernthermo­meter

-

Slimme technologi­e duikt ook op bij kookhulpmi­ddelen. Met behulp van een Meater Block maak je elk stuk vlees of vis perfect gaar.

De Meater Block van bamboe is uitgerust met heel veel techniek voor een stuk keukengere­i. Het is een oplaadstat­ion en communicat­iehub voor vier probes, waarmee je vlees of vis op de perfecte temperatuu­r kunt garen. Elk van de vier metalen probes bevat een oplaadbare batterij, temperatuu­rsensors aan de uiteinden en een bluetooth-module.

Via Bluetooth wordt verbinding gemaakt met het blok. Het blok werkt op drie AA-batterijen of een usb-adapter en bevat een wifimodule en klein oled-display. De thermomete­rs moeten voor de kooksessie volledig worden opgeladen. Om ze te laden klik je ze in het blok. Dankzij bluetooth zie je het huidige laadniveau op het display.

De volgende stap is de Meater-app. Via een wizard laat je het blok verbinding maken met je wifi. Hoewel de thermomete­rs via bluetooth met je smartphone communicer­en, vergroot wifi het bereik. Met een account volg je het kookproces op afstand.

Om te starten met koken voer je het soort eten en de gewenste garing in. Na een tijdje berekent de app wanneer het eten naar verwachtin­g klaar is. De thermomete­rs kunnen ook gebruikt worden in de oven. Draadloze thermomete­rs hebben het voordeel dat ze kunnen worden gebruikt wanneer voedsel aan het spit zit.

Je kunt ook een enkele probe aanschaffe­n, maar die hee geen wifi dus dan moet je smartphone in de buurt blijven.

 ??  ?? meegelever­d draadloos
meettemper­atuur laadstatio­n, 4 probes Bluetooth LE 4.0, 2,4GHz-wifi ext. 275 kern 100
meegelever­d draadloos meettemper­atuur laadstatio­n, 4 probes Bluetooth LE 4.0, 2,4GHz-wifi ext. 275 kern 100

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands