C’t Magazine

Games: Cyberpunk 2077, Immortals Fenyx Rising

> CD Project RED • vanaf € 60 • Windows, Xbox One, PS4 (2021: Xbox Series X/S, PS5)

-

Als veel gamers ergens met smart sinds 2013 op hebben gewacht, is het wel Cyberpunk 2077. Om de game met enige mate van toeters en bellen te kunnen spelen, heb je wel wat stevige hardware nodig. Je begint als V in de grote stad Night City: druk, vol met zwerfafval en allerlei bendes en bedrijven die macht en rijkdom willen vergaren, plus een politiemac­ht die het inmiddels allemaal allang niet meer trekt.

Zodra je na even een beetje inkomen een zeer leuk betalende missie aanpakt, draait de boel in de soep en heb je ineens een chip in je hoofd zitten waar de ‘ziel’ van een terrorist van 50 jaar geleden in zit opgeborgen. En dat zorgt niet alleen voor de nodige paniek voor je mentale gezondheid, maar geeft je tegelijker­tijd inzicht in wat de afgelopen 50 jaar nu echt is veranderd en of het mogelijk wordt om oneindig te blijven leven.

Het goede verhaal en karakters compensere­n de melige en soms missie-brekende bugs grotendeel­s. Het staat je vrij om het als sneaky sluiper aan te pakken, over the top rambo, of hacker die andermans cybernetis­che onderdelen aantast. Ondertusse­n toer je door de grote stad in een leuke auto of motor, eet je een hapje sushi en drink je een drankje en verzamel je items die je verkoopt of ontleedt in onderdelen voor nieuwe spullen.

De dialogen zijn sterk en er zitten genoeg twists in je missies om nog vele keren de game te kunnen spelen en steeds wat nieuws tegen te komen. Je verveelt je geen minuut, maar CD Project Red heeft nog wel het nodige aan patchwerk te verrichten voordat het een écht pareltje wordt. De beloofde multiplaye­r wordt dan de kers op de taart.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands