C’t Magazine

MSI Z490-A Pro

-

De Z490-A Pro van MSI behoort tot de goedkopere Z490-moederbord­en met een straatprij­s van 155 euro. Daarom moet je wat compromiss­en sluiten qua apparatuur. De Realtek ALC892 audiochip is niet zo hoogwaardi­g als de ALC1200 op de andere geteste moederbord­en. Daarnaast is er slechts één PEG-slot op de CPU aangeslote­n en zitten er maar vier USB 3.2-poorten op het I/O-schild, waarvan twee met een snelheid van 10 Gbit.

In tegenstell­ing tot bij de voorgaande moederbord­en Z390-A Pro en Z370-A Pro heeft MSI de verouderde DVI-uitgang vervangen door een modernere in HDMI-formaat. Als je beide M.2-slots wilt vullen met ssd's én extra SATAschijv­en wilt aansluiten, moet je eerst de handleidin­g bestuderen. Afhankelij­k van het type M.2-ssd's worden tot drie van de zes SATA6G-aansluitin­gen uitgeschak­eld.

De rand van het moederbord springt in bij de SATA-poorten en de USB-3-aansluitin­g. Dat biedt meer ruimte in de PC-behuizing bij het aansluiten van de kabels. Gebruikers die een krachtige pc bouwen a een waterkoeli­ngssysteem of veel ventilator­en in de behuizing zullen de in totaal acht ventilator­aansluitin­gen op prijs stellen.

Ondanks het gebrek aan uitbundige features heeft de Z490-A Pro een relatief royale 21 watt nodig als alleen het Windows bureaublad getoond wordt. Als je alle energiebes­parende functies van de CPU inschakelt, kan die waarde worden verlaagd tot 16 watt.

snel opstarten

SATA-poorten goed bereikbaar

negeert Power Limits

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands