Foodies

Je persoonlij­ke keukenhulp

je de ultieme keukenmach­ine in Met de nieuwe KENWOOD Chef Titanium haal van patisserie, als foodproces­sor, huis. Of je hem nu gebruikt voor het maken smaakvolle muhammara; deze voor je verse deeg of als blender voor deze chef zal je in al zijn functies ve

-

Voor dit recept gebruikten we de KENWOOD Chef Titanium type KVC7320. Maak van deze chef met al zijn functies je persoonlij­ke keukenhulp, hij zal je in geen van zijn functies teleurstel­len. Met zijn 1500W-motor heb je maximale controle over het mixproces, zodat zelfs de meest delicate ingrediënt­en tot in de perfectie worden bereid. Met de standaard meegelever­de vijfdelige patisserie­set bestaande uit drie volledig metalen accessoire­s; een deeghaak, ballongard­e en k-klopper, plus de exiklopper en het foldaccess­oire ga je aan de slag met de lekkerste bakrecepte­n. Maar de Chef Titanium gebruik je ook als foodproces­sor en blender. Alle bereidinge­n worden verlicht dankzij LED-verlichtin­g in de mengkom. De machine is daarnaast uit te breiden met talloze accessoire­s zoals pastarolle­rs, een foodproces­sor en een sapcentrif­uge. Ga op avontuur met de Chef Titanium en laat je uitdagen in eigen keuken! Je vindt deze keukenmach­ine bij de betere elektronic­azaken en webwinkels. Kijk voor meer informatie op kenwoodwor­ld.nl.

Platbrood met muhammara

Ingrediënt­en voor ca. 25 porties Voor het platbrood 125 g + extra semoliname­el ( jn griesmeel) 2 tl droge gist 1 el olijfolie ½ tl zout Voor de muhammara 200 g walnoten 2 teentjes kno ook 3 rode paprika’s 1 el harissa of andere peperpasta 150 g feta 1 el za’atar 4 el olijfolie 1 Doe voor het platbrood 125 g semoliname­el met de gist en de olijfolie in de kom van de KENWOOD Chef Titanium. Voeg al knedend met de deeghaak ca. 125 ml handwarm water toe en kneed tot alle bloem is opgenomen. Voeg het zout toe en kneed nog ca. 10 minuten. Laat het deeg afgedekt ca. 30 minuten rusten. 2 Verwarm de oven op 250°C. Was de paprika’s en prik ze enkele malen in. Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze ca. 30 minuten in de oven tot ze zwart blakeren. Neem uit de oven en stop de warme paprika’s direct in een plastic boterhamza­k. Laat afkoelen. 3 Verdeel het deeg in 10 bolletjes en rol op een met bloem bestoven werkblad dun uit. Verhit een droge koekenpan op hoog vuur en bak er de broden in 1-2 minuten per zijde goudbruin en gaar in. 4 Rooster de walnoten in een droge pan goudbruin. Pel en snipper de kno ook. Neem de paprika’s uit de zak en pel er het vel vanaf. Verwijder de zaadlijste­n en doe het vruchtvlee­s in de ThermoResi­st Glazen Blender. Voeg de kno ook, de walnoten, de feta, de harissa en de za’atar toe. Bevestig de blender op de Chef Titanium. Maal tot een glad geheel en voeg 3 el olijfolie toe. Breng op smaak met zout. Serveer het platbrood met de muhammara.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands