Foodies

Kokos-limoentaar­t

Bereidings­tijd: ca. 2 uur + wachttijd Per stuk: ca. 684 kcal 11 g eiwit 47 g vet 53 g koolhydrat­en

-

Ingrediënt­en voor ca. 10 stukken

250 g bloem zout

1 ei

50 g + 3 el suiker

150 g + extra boter

4 limoenen (biologisch)

400 ml kokosmelk

400 ml gecondense­erde melk (blik)

7 eidooiers

400 ml slagroom

100 g geroosterd kokosschaa­fsel (natuurwink­el) vershoudfo­lie bakpapier bakbonen om blind te bakken 1 Kneed de bloem met een snufje zout, het ei, 50 g suiker en 150 g boter in stukjes tot een samenhange­nd deeg. Voeg eventueel 1 el koud water toe als het deeg nog geen geheel vormt. Vorm een bal van het deeg, wikkel het in vershoudfo­lie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.

2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet een taartvorm (ca. 23 cm Ø) in met boter en rol het deeg rond uit (ca. 30 cm Ø). Bekleed de vorm met het deeg. Prik de bodem een aantal keer in met een vork. Bekleed de deegbodem met bakpapier en vul de vorm met de bakbonen. Bak de bodem ca. 30 minuten blind in de voorverwar­mde oven. Verwijder ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd het bakpapier met de bakbonen en bak verder tot het einde. Laat de bodem in de vorm op een rooster afkoelen.

3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 165°C). Was de limoenen met heet water en wrijf ze droog. Rasp de schil van 3 li moenen en pers ze uit. Klop de kokosmelk, de gecondense­erde melk, de eidooiers, het limoensap en de geraspte limoenschi­l door elkaar. Schenk de kokosvulli­ng in de afgekoelde taartbodem. Bak de taart ca. 45 minuten in de voorverwar­mde oven. Laat hem ca. 2 uur afkoelen.

4 Klop de slagroom met 3 el suiker stijf en verdeel hem luchtig over de taart. Verdeel het kokosschaa­fsel eroverheen. Rasp de schil van de overige limoen en bestrooi de taart met de limoenschi­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands