Foodies

Bonbons piment

-

Deze worden meestal geserveerd als voorafje of snack. Je kunt andere soorten bonen, of kikkererwt­en, gebruiken in plaats van de gedroogde limabonen (die op Réunion pois du Cap worden genoemd). Gebruik voor de pit zoveel verse chilipeper als je wilt. Dit is lekker met een kneepje limoensap.

Voor ca. 40 stuks

500 g gedroogde limabonen, een nacht geweekt in koud water

100 g lente-ui, het witte en groene deel, gehakt een grote handvol korianderb­laadjes, gehakt een grote handvol peterselie­blaadjes, gehakt

1 tl gemalen kurkuma

1 tl gemalen komijn

1 tl zout 2-3 (of naar smaak) kleine verse chilipeper­s, grof gehakt

4 cm geschilde gember, grof gehakt grof zout en versgemale­n zwarte peper plantaardi­ge olie, voor het bakken

1 Doe de bonen in een vergiet. Druk ze dan uit hun velletjes. Doe de bonen in de kom van een keukenmach­ine en maal ze tot een gladde puree. Schep de puree in een kom en voeg de lente-ui, koriander, peterselie, kurkuma, komijn, de theelepel zout en wat zwarte peper toe. 2 Stamp in een vijzel de chilipeper­s en gember met een beetje grof zout tot een puree. Meng dit goed door de bonen. 3 Maak je handen nat of wrijf ze in met een beetje olie. Pak wat van het mengsel (iets minder dan 30 g), rol er een bal van en druk hem iets platter tot een koekje van 5 cm doorsnede. ( Je kunt volgens de traditie in het midden nu een gat maken met je vinger.) Doe hetzelfde met de rest van het mengsel. 4 Giet een 1 cm diepe laag olie in een koekenpan en plaats die op middelhoog vuur. Bak de koekjes in delen aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op borden die je hebt bekleed met keukenpapi­er. Ze zijn warm het lekkerst, met een cocktail, op het strand.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands