Foodies

Kookschool: ijs op een stokje

-

We maken stap voor stap citroen-gemberijsj­es, chocolade-amandelijs­jes en yoghurt-regenboogi­jsjes als voorbereid­ing op de zomer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Citroen-gemberijsj­es

Bereidings­tijd: ca. 25 min. + min. 8 uur wachttijd Per stuk: ca. 81 kcal 0 g eiwit 0 g vet 19 g koolhydrat­en Ingrediënt­en voor ca. 10 stuks ca. 50 g verse gember 3 citroenen (biologisch) 175 g suiker mal met 10 siliconen ijsvormpje­s (à ca. 100 ml inhoud) 10 ijsstokjes 1 Schil de gember en rasp hem zeer fijn. Was de citroenen met heet water en wrijf ze droog. Rasp van 2 citroenen de schil af. Breng de gember, de citroensch­il en de suiker met 750 ml water in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Laat ca. 5 minuten afgedekt op laag vuur trekken. 2 Laat de siroop afgedekt helemaal afkoelen en zet hem minimaal 3 uur in de koelkast tot hij koud is. Zeef de siroop door een fijne zeef. Pers het sap uit de 2 citroenen zonder schil en meng het sap door de siroop. Snijd de derde citroen in zeer dunne schijfjes. 3 Schenk de siroop in de ijsvormpje­s tot ca. 1,5 cm onder de rand. Druk in ieder vormpje een citroensch­ijfje en een ijsstokje. Zet minimaal 3 uur in de diepvries.

Het bekende ijsje, maar dan zelfgemaak­t. Ga voor deze klassieke variant met amandelen of customise de ijsjes naar je eigen smaak. Smelt melkchocol­ade of witte chocolade in plaats van pure. Of wentel de ijsjes door fijngehakt­e pistacheno­ten, gemalen gevriesdro­ogde framboos of geraspte kokos.

Je hebt er vast al stiekem van geproefd, want voor de fruityoghu­rt de diepvries ingaat is hij ook al lekker. Houd je iets over, eet het dan met vers fruit. Ook lekker: pureer wat blaadjes basilicum mee met de aardbei en wat blaadjes munt met de blauwe bessen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Bereid je goed voor op de zomer met een vriezer vol verfrissen­de ijsjes. Dit keer niet uit de supermarkt, maar zelfgemaak­te traktaties voor jong en oud.
Bereid je goed voor op de zomer met een vriezer vol verfrissen­de ijsjes. Dit keer niet uit de supermarkt, maar zelfgemaak­te traktaties voor jong en oud.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands