Snel­le suc­ces­sen

Wie wei­nig tijd heeft moet slim zijn. Met de­ze fris­se ge­rech­ten vol ver­se in­gre­di­ën­ten zit je bin­nen een half uur ont­span­nen aan ta­fel. Ge­nie­ten ge­bla­zen, ook op druk­ke da­gen.

Foodies - - VOORWOORD -

Tuin­bo­nen, peul­tjes, dop­erw­ten en nieu­we aard­ap­pel­tjes in ge­rech­ten die je zelfs op de druk­ste da­gen zo op ta­fel zet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tuin­bo­nen­f­rit­ta­ta met bo­nen­kruid en pe­ter­se­lie

Be­rei­dings­tijd: ca. 30 min. Per por­tie: ca. 456 kcal 23 g ei­wit 27 g vet 27 g kool­hy­dra­ten In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen 500 g ge­kook­te aard­ap­pels

(rest­je of kant-en-klaar) 2 teen­tjes knof­look ½ bos­je bo­nen­kruid 1 bos­je pe­ter­se­lie 10 ei­e­ren 400 g tuin­bo­nen (ont­dooid) 1 el ko­mijn­zaad zout en pe­per 6 el mil­de olijf­olie 1 Snijd de ge­kook­te aard­ap­pels in stuk­ken. Pel en snip­per de knof­look. Was het bo­nen­kruid, schud het droog, ris de blaad­jes van de tak­jes en hak fijn. Was de pe­ter­se­lie, schud hem droog en hak de helft van de tak­jes fijn. Pluk de blaad­jes van de ove­ri­ge tak­jes. 2 Kluts de ei­e­ren. Meng de tuin­bo­nen, het ko­mijn­zaad, de aard­ap­pels, de knof­look, het bo­nen­kruid en de fijn­ge­hak­te pe­ter­se­lie er­door­heen. Breng op smaak met zout en pe­per. 3 Ver­hit de olijf­olie in een oven­vas­te koe­ken­pan en schenk het tuin­bo­nen­meng­sel er­in. Bak de frit­ta­ta met het dek­sel op de pan op mid­del­hoog vuur in ca. 25 minuten gaar. Keer na ca. 15 minuten om. 4 Gar­neer de war­me frit­ta­ta met de pe­ter­se­lie­blaad­jes. Lek­ker met vers stok­brood of ci­a­bat­ta. Bak je de frit­ta­ta lie­ver in de oven? Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 180°C) en bak de frit­ta­ta in ca. 25 minuten gaar. Dek even­tu­eel af met alu­mi­ni­um­fo­lie als hij te bruin wordt.

Geroer­bak­te pi­ri-pi­ri­gar­na­len en peul­tjes met rijst

Be­rei­dings­tijd: ca. 20 min. Per por­tie: ca. 585 kcal 32 g ei­wit 10 g vet 88 g kool­hy­dra­ten In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen 400 g wit­te rijst zout 600 g peul­tjes 2 teen­tjes knof­look 1 li­moen ¼ bos­je ver­se ore­ga­no 450 g gar­na­len (rauw, on­ge­peld) 3 el ara­chi­de­olie 2 el pi­ri-pi­rikrui­den 1 Kook de rijst vol­gens de aan­wij­zin­gen op de ver­pak­king in ruim wa­ter met wat zout gaar. Giet af en spoel kort on­der koud stro­mend wa­ter. 2 Maak de peul­tjes schoon en ver­wij­der even­tu­eel de stug­ge draad die over de peul­naad loopt. Pel en snip­per de knof­look. Pers de li­moen. Was de ore­ga­no, schud hem droog en ris de blaad­jes van de tak­jes. Snijd de gar­na­len op de rug in en ver­wij­der het darm­ka­naal. 3 Ver­hit de olie in een wok en roer­bak de peul­tjes met de knof­look ca. 2 minuten. Voeg de gar­na­len toe en bak ca. 2 minuten. Voeg de pi­ri-pi­rikrui­den toe en breng op smaak met het li­moen­sap, de ore­ga­no en zout. Schep de rijst er­door­heen en roer­bak tot al­les goed warm is. Ver­deel de de geroer­bak­te rijst met gar­na­len en peul­tjes over 4 war­me bor­den.

Pen­ne met dop­erw­ten en lams­ko­te­let­ten met fe­ta

Be­rei­dings­tijd: ca. 30 min. Per por­tie: ca. 877 kcal 44 g ei­wit 34 g vet 95 g kool­hy­dra­ten In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen 400 g vol­ko­ren pen­ne 2 teen­tjes knof­look 4 tak­jes ro­ze­ma­rijn 8 lams­ko­te­let­ten zout en pe­per 4 el mil­de olijf­olie 600 g dop­erw­ten (diep­vries) 50 g snij­biet (of ru­co­la) 75 g fe­ta­kaas 1 Kook de pas­ta vol­gens de aan­wij­zin­gen op de ver­pak­king in ruim wa­ter met wat zout gaar. Pel en snip­per de knof­look. Was de ro­ze­ma­rijn, schud hem droog en ris de blaad­jes van de tak­jes. Wrijf de lams­ko­te­let­ten rond­om in met de knof­look, de ro­ze­ma­rijn, zout en pe­per. 2 Ver­hit de olijf­olie in een koe­ken­pan en bak de lams­ko­te­let­ten in 2-3 minuten per zij­de (af­han­ke­lijk van de dik­te) gaar, maar nog ro­sé van bin­nen. Kook in­tus­sen in ca. 3 minuten de dop­erw­ten in ruim wa­ter met wat zout. 3 Giet de pas­ta af. Meng de pas­ta met het bak­vet van de ko­te­let­ten. Ver­deel over 4 war­me bor­den. Meng de dop­erw­ten met de snij­biet en ver­deel over de pas­ta. Ser­veer met de lams­ko­te­let­ten en ver­krui­mel de fe­ta er­over­heen. Be­spren­kel de pas­ta even­tu­eel met ex­tra olijf­olie.

Tuin­bo­nen­f­rit­ta­ta met bo­nen­kruid en pe­ter­se­lie

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.