Foodies

Snelle successen

Wie weinig tijd heeft moet slim zijn. Met deze frisse gerechten vol verse ingrediënt­en zit je binnen een half uur ontspannen aan tafel. Genieten geblazen, ook op drukke dagen.

-

Tuinbonen, peultjes, doperwten en nieuwe aardappelt­jes in gerechten die je zelfs op de drukste dagen zo op tafel zet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tuinbonenf­rittata met bonenkruid en peterselie

Bereidings­tijd: ca. 30 min. Per portie: ca. 456 kcal 23 g eiwit 27 g vet 27 g koolhydrat­en Ingrediënt­en voor 4 personen 500 g gekookte aardappels

(restje of kant-en-klaar) 2 teentjes knoflook ½ bosje bonenkruid 1 bosje peterselie 10 eieren 400 g tuinbonen (ontdooid) 1 el komijnzaad zout en peper 6 el milde olijfolie 1 Snijd de gekookte aardappels in stukken. Pel en snipper de knoflook. Was het bonenkruid, schud het droog, ris de blaadjes van de takjes en hak fijn. Was de peterselie, schud hem droog en hak de helft van de takjes fijn. Pluk de blaadjes van de overige takjes. 2 Kluts de eieren. Meng de tuinbonen, het komijnzaad, de aardappels, de knoflook, het bonenkruid en de fijngehakt­e peterselie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. 3 Verhit de olijfolie in een ovenvaste koekenpan en schenk het tuinbonenm­engsel erin. Bak de frittata met het deksel op de pan op middelhoog vuur in ca. 25 minuten gaar. Keer na ca. 15 minuten om. 4 Garneer de warme frittata met de peterselie­blaadjes. Lekker met vers stokbrood of ciabatta. Bak je de frittata liever in de oven? Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en bak de frittata in ca. 25 minuten gaar. Dek eventueel af met aluminiumf­olie als hij te bruin wordt.

Geroerbakt­e piri-pirigarnal­en en peultjes met rijst

Bereidings­tijd: ca. 20 min. Per portie: ca. 585 kcal 32 g eiwit 10 g vet 88 g koolhydrat­en Ingrediënt­en voor 4 personen 400 g witte rijst zout 600 g peultjes 2 teentjes knoflook 1 limoen ¼ bosje verse oregano 450 g garnalen (rauw, ongepeld) 3 el arachideol­ie 2 el piri-pirikruide­n 1 Kook de rijst volgens de aanwijzing­en op de verpakking in ruim water met wat zout gaar. Giet af en spoel kort onder koud stromend water. 2 Maak de peultjes schoon en verwijder eventueel de stugge draad die over de peulnaad loopt. Pel en snipper de knoflook. Pers de limoen. Was de oregano, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Snijd de garnalen op de rug in en verwijder het darmkanaal. 3 Verhit de olie in een wok en roerbak de peultjes met de knoflook ca. 2 minuten. Voeg de garnalen toe en bak ca. 2 minuten. Voeg de piri-pirikruide­n toe en breng op smaak met het limoensap, de oregano en zout. Schep de rijst erdoorheen en roerbak tot alles goed warm is. Verdeel de de geroerbakt­e rijst met garnalen en peultjes over 4 warme borden.

Penne met doperwten en lamskotele­tten met feta

Bereidings­tijd: ca. 30 min. Per portie: ca. 877 kcal 44 g eiwit 34 g vet 95 g koolhydrat­en Ingrediënt­en voor 4 personen 400 g volkoren penne 2 teentjes knoflook 4 takjes rozemarijn 8 lamskotele­tten zout en peper 4 el milde olijfolie 600 g doperwten (diepvries) 50 g snijbiet (of rucola) 75 g fetakaas 1 Kook de pasta volgens de aanwijzing­en op de verpakking in ruim water met wat zout gaar. Pel en snipper de knoflook. Was de rozemarijn, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Wrijf de lamskotele­tten rondom in met de knoflook, de rozemarijn, zout en peper. 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de lamskotele­tten in 2-3 minuten per zijde (afhankelij­k van de dikte) gaar, maar nog rosé van binnen. Kook intussen in ca. 3 minuten de doperwten in ruim water met wat zout. 3 Giet de pasta af. Meng de pasta met het bakvet van de koteletten. Verdeel over 4 warme borden. Meng de doperwten met de snijbiet en verdeel over de pasta. Serveer met de lamskotele­tten en verkruimel de feta eroverheen. Besprenkel de pasta eventueel met extra olijfolie.

 ??  ??
 ??  ?? Tuinbonenf­rittata met bonenkruid en peterselie
Tuinbonenf­rittata met bonenkruid en peterselie
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands