Foodies

Kookboeken

Met de herfst in aantocht heb je weer meer tijd om binnenshui­s te vertoeven. Breng wat extra tijd door in de keuken met een van deze jne nieuwe boeken.

-

Van de geschieden­is van de hutspot tot trendy fusiongere­chten uit Los Angeles; met deze kookboeken hoef je je geen moment te vervelen . . .

Lekker lezen over hutspot

Wat weten we nou eigenlijk over hutspot? Auteur Jacques Meerman zocht het voor ons uit. Hij heeft verschille­nde historisch­e documenten bestudeerd en houdt de ontwikkeli­ngen van het gerecht tegen het licht van de Nederlands­e geschieden­is. Een verrassend leuk boek.

Jacques Meerman. Dekleinege­schiedenis­vandehutsp­ot. Ambo Anthos. 352 pagina’s. Prijs: 14,99 euro.

Welkom in Los Angeles

In melting pot Los Angeles ontdek je wat fusion cooking te bieden heeft: van salad pizza met avocado tot sappige hamburgers en van Thaise pad se ew met kip tot lobster rolls. Dompel je onder in de bijzondere cultuur van verschille­nde stijlen en invloeden met dit prachtige boek.

Victor Garnier Astorino. Receptenui­tLosAngele­s. Fontaine Uitgevers. 272 pagina’s. Prijs: 24,95 euro.

Goudbruin en krokant

Wie houdt er nou niet van tosti’s? Maak thuis de lekkerste creaties met meer dan 50 recepten uit dit compacte gele boekje. Niets is te gek. Een tosti met bloody-maryboter? Briochetoa­st met eendenleve­rpaté of ‘gewoon’ een tosti manchego en chorizo? Geen probleem! Sla ‘m ook open voor tostitips en -tricks.

Fern Green. Tosti&Toast. Good Cook. 160 pagina’s. Prijs: 14,95 euro.

 ??  ?? “Proef de Amerikaans­e droom.”
“Proef de Amerikaans­e droom.”
 ??  ?? “De geschieden­is van Nederlands bekendste gerecht”
“De geschieden­is van Nederlands bekendste gerecht”
 ??  ?? “De combinatie van brood en vulling klopt.”
“De combinatie van brood en vulling klopt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands