foodies’ ca­ca­o­test

We proe­ven blind ca­ca­o­soor­ten in een kop­je cho­co­la­de­melk. On­ze top 7.

Foodies - - FOODNOTES -

1. Va­nil­le Ven­tu­re l’Ope­ra:

Heeft een bij­zon­de­re kleur – rood­paars, als de kleur van Afri­kaan­se grond – en een vol­le, ro­mi­ge smaak. “Smaakt als een lek­ker bon­bon­ne­tje.” 12,75 eu­ro / 500 g, di­rect­ly­from.nl

2. The Grena­da Cho­co­la­te Com­pa­ny:

Ruikt nos­tal­gisch en vol – naar cho­co­la­de­re­pen. De smaak is goed en iets aan de bit­te­re kant, je proeft een ho­ge con­cen­tra­tie ca­cao: “Hier moet je wel even aan wen­nen.” 9,95 eu­ro / 170 g, thecho­co­la­te­shop.nl.

3. Su­per­foodies raw ca­cao:

Een lek­ke­re cho­co­la­de­geur. Een ty­pi­sche har­ti­ge smaak met veel aro­ma’s: “Ik proef no­ten en ro­zij­nen.” Na­deel: hij drinkt niet heel jn, de struc­tuur is kor­re­lig. 8,69 / 250 g, ekop­la­za.nl.

4. Van Hou­ten:

Gek, de­ze ruikt naar niks. Ook de smaak is wat plat, wei­nig span­nend, maar niet ver­keerd. Ge­woon oké: “Echt een stan­daard cho­co­la­de­melk.” 3,79 / 250 g, ko eme­lan­ge.nl.

5. Bloo­ker:

De­ze ruikt een beet­je aards, gek ge­noeg naar cham­pig­nons. Hij is ro­mig, maar na het slik­ken blijft er een droog, poe­de­rig ge­voel. Hij is ste­vig en dik: “cho­co­la­de­melk voor man­nen.” 1,89 eu­ro / 250 g, su­per­markt.

6. Val­r­ho­na:

Een zeer don­ke­re kleur, ziet er niet per se aan­trek­ke­lijk uit. Heeft een wat stal­li­ge smaak. Sterk spul, hier krijg je wel een op­pep­per van. Ge­schik­ter voor pa­tis­se­rie. 3,37 eu­ro / 100 g, ne­foods-on­li­ne.com.

7. Dros­te:

Een don­ke­re kleur. De smaak is strak en wat recht­lij­nig. We proe­ven een pvc-smaak­je, wat de­ze niet tot fa­vo­riet maakt. 2,99 eu­ro / 250 g, su­per­markt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.