Foodies

foodies’ cacaotest

We proeven blind cacaosoort­en in een kopje chocoladem­elk. Onze top 7.

-

1. Vanille Venture l’Opera:

Heeft een bijzondere kleur – roodpaars, als de kleur van Afrikaanse grond – en een volle, romige smaak. “Smaakt als een lekker bonbonnetj­e.” 12,75 euro / 500 g, directlyfr­om.nl

2. The Grenada Chocolate Company:

Ruikt nostalgisc­h en vol – naar chocolader­epen. De smaak is goed en iets aan de bittere kant, je proeft een hoge concentrat­ie cacao: “Hier moet je wel even aan wennen.” 9,95 euro / 170 g, thechocola­teshop.nl.

3. Superfoodi­es raw cacao:

Een lekkere chocoladeg­eur. Een typische hartige smaak met veel aroma’s: “Ik proef noten en rozijnen.” Nadeel: hij drinkt niet heel jn, de structuur is korrelig. 8,69 / 250 g, ekoplaza.nl.

4. Van Houten:

Gek, deze ruikt naar niks. Ook de smaak is wat plat, weinig spannend, maar niet verkeerd. Gewoon oké: “Echt een standaard chocoladem­elk.” 3,79 / 250 g, ko emelange.nl.

5. Blooker:

Deze ruikt een beetje aards, gek genoeg naar champignon­s. Hij is romig, maar na het slikken blijft er een droog, poederig gevoel. Hij is stevig en dik: “chocoladem­elk voor mannen.” 1,89 euro / 250 g, supermarkt.

6. Valrhona:

Een zeer donkere kleur, ziet er niet per se aantrekkel­ijk uit. Heeft een wat stallige smaak. Sterk spul, hier krijg je wel een oppepper van. Geschikter voor patisserie. 3,37 euro / 100 g, nefoods-online.com.

7. Droste:

Een donkere kleur. De smaak is strak en wat rechtlijni­g. We proeven een pvc-smaakje, wat deze niet tot favoriet maakt. 2,99 euro / 250 g, supermarkt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands