Foodies

Perfecte Espre o

Als je eenmaal een perfecte espresso hebt geproefd, vol van smaak en met dat goudkleuri­ge crèmelaagj­e, wil je niets anders meer. Maar waar komt die smaak van de echte Italiaanse espresso vandaan?

-

Espresso maken als een echte barista is precisiewe­rk en dat goudbruine crèmelaagj­e krijg je niet zomaar. Vers gebrande ko ebonen zijn essentieel en je hebt een espressoma­chine nodig die water op de juiste temperatuu­r onder de juiste druk door de draag lter laat lopen. Met de espressoma­chines van SOLIS voer je het nauwkeurig­e proces op eenvoudige wijze uit.

Gebruik verse bonen

De oliën in ko ebonen bevatten de aroma’s die bepalend zijn voor de smaak. Hoe meer oliën hoe intenser het aroma. De eerste dagen na het branden moeten de bonen rusten zodat ze kunnen ontgassen van het teveel aan koolstofdi­oxide. Acht tot twaalf dagen na het branden zijn de bonen precies goed en bevatten ze de meeste oliën. Daarna daalt het oliegehalt­e in de bonen. Gebruik daarom voor de beste espressokw­aliteit altijd vers gebrande ko ebonen.

Soorten espressoma­chines

Er zijn verschille­nde espressoma­chines, onder meer volautomat­ische espressoma­chines, single serve machines en halfautoma­at espresso- machines. Bij een halfautoma­at espressoma­chine kun je het resultaat meer naar eigen hand zetten. De SOLISBaris­taPerfectP­ro, Ca espresso

Pro en Grind&InfusePro zijn zulke halfautoma­ten. Espresso maken met een halfautoma­at wil zeggen dat je zelf de lterdrager (piston) bedient, de dosering ko e bepaalt en de gemalen ko e aandrukt met een tamper. Je hebt meer invloed waardoor het zetten van espresso echt een passie wordt. De SOLISGrind&InfusePro is een halfautoma­at met een instelbare bonenmaler. Daarmee maal je de bonen direct in de lterdrager en behoudt de ko e zijn rijke smaak.

De Gold Standard

Hoe zet je nu de perfecte espresso? SOLIS heeft daarvoor de Gold Standardme­thode opgezet die uitgaat van vier basiseleme­nten om de perfecte espresso te zetten: 1. Vers gebrande bonen. 2. De ideale watertempe­ratuur van 89-93°C. 3. Voorpercol­atie waarbij de ko e onder lage druk wordt bevochtigd en het aroma het beste vrijkomt. 4. De juiste extractied­ruk van 15 bar. Door gebruik te maken van deze basiseleme­nten ben je verzekerd van een perfect kopje espresso.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands