Foodies

Pasta fresca

-

“Everything you see I owe to pasta", aldus lmster Sophia Loren. Met bloem, eieren en onze tips kom je een heel eind

Voor het kneden van pastadeeg heb je spierballe­n nodig. Voeg niet te snel water toe om het deeg soepeler te maken; na ca. 10 minuten kneden verandert het kruimelige ei-bloemmengs­el in een elastische deegbol.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad of met de pastamachi­ne uit tot dunne vellen. Ga je daarna pasta snijden, bijvoorbee­ld voor pappardell­e of tagliatell­e, laat de uitgerolde pastavelle­n dan eerst even drogen zodat de slierten straks niet aan elkaar blijven plakken.

Voor elke 100 g pasta heb je 1 l water met 1 tl zout nodig om in te koken. Verse pasta kook je al dente in ca. 1 minuut. Heb je de pasta even gedroogd, dan duurt het koken tussen de 3 en 5 minuten. Proef tussendoor of de pasta al gaar is.

Verse pasta maak je van bloem en eieren. Gebruik voor elke 100 g bloem 1 ei. Een deeg van 2 eieren en 200 g bloem is genoeg voor 3 personen. Je kunt gewone bloem gebruiken, of � vervangen door durum (harde tarwe).

Laat het deeg voor het uitrollen minimaal 30 minuten verpakt in vershoudfo­lie rusten. Door de korte pauze ontspannen de gluten en is het deeg makkelijke­r uit te rollen. Na gedane arbeid ook voor jou het ideale moment voor een chianti.

Droog de slierten kort en rol ze met wat bloem op tot nestjes zodat ze straks makkelijk in de pan passen. Wil je de pasta bewaren, laat de nestjes dan aan de lucht helemaal drogen en doe ze daarna pas in een trommel. De pasta blijft zo enkele weken houdbaar.

La pasta non aspetta! Oftewel: de pasta wacht niet. Zorg dat je eerst je saus en bijgerecht­en klaar hebt en de pasta niet eerder dan gelijktijd­ig.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands