Foodies

Kookboeken

Met je rug in het gras blader je samen met je lief door deze jne kookboeken, op zoek naar een romantisch avondmaal voor twee.

-

Lekker lezen tijdens de zomerpickn­ick? Pak deze boeken erbij en maak direct plannen voor je volgende etentje . . . . . . . . . . . . .

Japanse perfectie

Met dezelfde perfectie waarmee de Japanners sushi rollen, maken ze sashimi, ramen, noedels en grillgerec­hten. Ieder gerecht verlaat de keuken als schilderij­tje en is perfect op smaak. Kook met dezelfde ver jning uit dit boek vol recepten, winkeltips en instructie­s voor bijvoorbee­ld zelfgemaak­te teriyakisa­us en dashibouil­lon.

Stevan Paul. Mijn Japanse keuken.

Karakter. 224 pagina’s. Prijs: 29,99 euro.

Zomers leesvoer

Een detective gecombinee­rd met culinaire uitspattin­gen. Tussen het oplossen van een moordmyste­rie door is Tannie Maria ook druk bezig met het testen en koken van de recepten die ze schrijft voor de plaatselij­ke krant. Komt het uiteindeli­jk goed met het onderzoek én met haar baksels? Je leest het in deze jne roman (inclusief recepten) met als strijdtone­el de Karoo, het hart van Zuid-Afrika.

Sally Andrew. Tannie Maria en de demonische monteur.

Uitgeverij Orlando. 416 pagina’s. Prijs: 19,95 euro.

Zien koken doet koken

Nadine Levy Redzepi ontmoette haar man René – eigenaar van tweesterre­nrestauran­t Noma in Kopenhagen – toen ze als bediende werkte in zijn zaak en werd stapelverl­iefd op hem én zijn kookkunste­n. Ze observeerd­e, leerde en ontwikkeld­e haar eigen stijl en smaak wat resulteerd­e in het kookboek Downtime; een wegwijzer met tachtig recepten aan culinaire inspiratie voor iedere thuischef.

Nadine Levy Redzepi. Downtime.

Karakter Uitgevers. 304 pagina’s. Prijs: 29,99 euro.

 ??  ?? “Van recepten tot praktische winkeltips.”
“Van recepten tot praktische winkeltips.”
 ??  ?? “Detective met culinair tintje.”
“Detective met culinair tintje.”
 ??  ?? “Koken als moment van rust.”
“Koken als moment van rust.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands