Foodies

Kurkumarij­st met garnalen en asperges in korianders­aus

-

“Riesling is hier de gedoodverf­de favoriet. Is dol op het tropisch-exotische van dit gerecht. Weingut Melsheimer Mullay-Hofberg Riesling trocken ‘Molun’ 2015 uit de Mosel voelt zich thuis.”

WEINGUT MELSHEIMER

Mullay-Hofberg Riesling trocken ‘Molun’ 2015 - Mosel Druif: riesling Alcohol: 11% Type: medium Prijs: € 16,95 ( Vinoblesse) Het enige in de Moezel Demetergec­erti ceerde domein schittert ook op de Mullay-Hofberg op de vierkante meter. Prachtig ingekaderd wit fruit, mandarijne­nröntgenfo­to, aspergebed van Hästensweg­e, citruszest, lui zijn warmte afgevende leisteen.

Bereidings­tijd: ca. 40 min. Per portie: ca. 714 kcal 22 g eiwit 29 g vet 90 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 4 personen

3 el olie 12-16 grote garnalen gepeld, met kop 400 g groene asperges paarse cress shisocress of paarse radijskiem­en

Voor de kurkumarij­st

2 el olie 2 tl mosterdzaa­d 1 tl korianderz­aad 2 tl kurkuma 1 kaneelstok­je 4 kaffirlimo­enblaadjes of kerrieblaa­djes zout 400 g basmatirij­st

Voor de korianders­aus

2 bosjes koriander 1 groene peper in ringen ca. 5 cm verse gember geschild en in stukjes 3-4 teentjes knoflook gesnipperd 3 el limoensap 2 tl suiker 2 el zonnebloem­olie zout 1 Verhit voor de kurkumarij­st de olie in een pan met dikke bodem. Rooster er het mosterdzaa­d en het korianderz­aad in tot het begint te poppen. Voeg de kurkuma, het kaneelstok­je, de kaffirlimo­enblaadjes, 1 tl zout en de rijst toe en roer door elkaar. Blus af met 550 ml water. Breng aan de kook. Kook afgedekt op laag vuur in 15-18 minuten gaar. Roer 1-2 keer om. 2 Snijd intussen voor de korianders­aus de toppen van de bosjes koriander – gooi het onderste deel (alleen steeltjes) weg. Pureer de koriander met de groene peper, de gember, de knoflook, het limoensap, de suiker en de zonnebloem­olie fijn. Breng op smaak met zout. Proef of de saus meer limoensap, suiker of zout nodig heeft. 3 Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak er de garnalen in ca. 2 minuten per zijde op hoog vuur gaar in. Was de asperges en snijd ca. 3 cm van de onderkant af. Verhit in een andere koekenpan 1 el olie en bak er de asperges ca. 3 minuten rondom in. 4 Serveer de rijst (verwijder de kaffirlimo­enblaadjes en het kaneelstok­je) met de garnalen en de asperges. Druppel de korianders­aus eroverheen. Garneer met de paarse cress. Meer gerechten met garnalen? Kijk op p. 86.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands