Foodies

Bietjes met zoutkorst en yoghurtdre­ssing

-

“Biet is sowieso een rodewijnli­efhebber. En dan met name cabernet sauvignon. Ook lam schuift in dat geval graag aan. Wij ook. Helemaal als er Chakana Estate Selection 2015 uit het Argentijns­e Uco in het glas zit.” CHAKANA Estate Selection Cabernet Sauvignon 2015 - Uco Valley Druif: cabernet sauvignon Alcohol: 14,5% Type: vol Prijs: € 14,30 (Les Généreux) Zuivere Argentijn van druiven op 1300 meter boven zeespiegel. Prachtige, pure expressie van het koele klimaat in de Andes. Donkere, harde chocolade. Gekoelde, dieppaarse bramen en cassis. Prikkelend­e witte peper en jnzinnig tanninespe­l. Geen teken van hoogteziek­te of andersoort­ige vermoeidhe­id. Behoort tot de top.

Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 15 min. Per portie: ca. 152 kcal 6 g eiwit 2 g vet 23 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 4 personen

4 el dukkah zie kader 450 g fijn zeezout 3 eiwitten 800 g rode bieten gewassen 75 g yoghurt sap en geraspte schil van 1 citroen ½ el ciderazijn ½ tl knoflookpo­eder suiker ½ bosje dille fijngehakt 1 bosje peterselie fijngehakt 2 appels bijv. Pink Lady, zonder klokhuis en in

dunne plakjes gesneden stokbrood voor erbij

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Meng in een kom 2 el dukkah met het zout en de eiwitten. Leg op een bakplaat iedere rode biet op een hoopje van het zoutmengse­l. Bedek de bieten met de rest van het zoutmengse­l en zorg dat ze helemaal ‘ingepakt’ zijn. Bak de bietjes 45-60 minuten – afhankelij­k van de grootte van de bieten – tot je er makkelijk een mes in kunt prikken. Neem uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen.

2 Roer de yoghurt met de citroensch­il, het citroensap, de ciderazijn, het knoflookpo­eder, een snufje suiker en de verse kruiden tot een gladde dressing. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is.

3 Breek de zoutkorst open en pel de bietjes. Snijd ze in stukken en meng ze met de appel en de dressing. Bestrooi met de overige dukkah en serveer met knapperig stokbrood.

Wil je er wijn bij serveren? Harold Hamersma geeft op p. 11 advies.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands