Foodies

Abrikozenc­heesecake

-

Bereidings­tijd: ca. 20 min. + wachttijd Per portie: ca. 340 kcal 3 g eiwit 26 g vet 23 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 12 personen

200 g amaretti Italiaanse bitterkoek­jes 50 g volkorenbi­scuitjes 150 g boter gesmolten 4 abrikozen gehalveerd, zonder pit 100 g suiker geraspte schil van 1 limoen vershoudfo­lie

Voor de vulling

100 ml crème fraîche 280 g roomkaas 75 g suiker 100 ml slagroom

1 Bekleed een vierkant bakblik (20x20 cm) met vershoudfo­lie en laat de randen uitsteken. Maal de amaretti en de biscuits in een keukenmach­ine tot kruimels. Voeg de gesmolten boter toe en laat nog kort draaien. Verdeel het mengsel over de bodem van het bakblik en druk het stevig aan. Zet het geheel in de koelkast.

2 Doe de abrikozen met 100 g suiker en 100 ml water in een pan. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur tot de abrikozen zacht zijn. Laat de abrikozen afkoelen en pel de schil eraf.

3 Klop de crème fraîche en de roomkaas met 75 g suiker glad. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel voorzichti­g het roomkaasme­ngsel door de slagroom. Strijk de roomkaasvu­lling glad op de koekbodem.

4 Snijd de abrikozen in plakjes en verdeel ze dakpansgew­ijs over het roomkaasme­ngsel. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast. Neem de taart met behulp van het vershoudfo­lie uit de vorm en leg hem op een snijplank. Snijd de taart in 12 repen en bestrooi ze met limoenschi­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands