Foodies

Crostini met vanilleric­otta, zomerfruit en dropplantb­loemenpist­ou

-

Tip: Dropplant is een van de lekkerste bloemen. Ook het jonge blad is heerlijk. De smaak is anijsachti­g met de geur van drop. Bereidings­tijd: 30 min.

Ingrediënt­en voor 4 personen

½ baguette in 8 schuine crostini gesneden milde extra vergine olijfolie om te bestrijken handje aalbessen gewassen en gedroogd handje bosbessen gewassen en gedroogd

Voor de vanilleric­otta en dropplantp­istou

100 g ricotta in een vergiet uitgelekt ½ tl vanille-essence poedersuik­er naar smaak +

extra om te serveren 15 g pistacheno­ten fijngehakt blad en bloemen (± 10 grote bladeren en 3 bloemen) van de Agastache (dropplant), grofgehakt + een bloem ter decoratie (trek de kleine bloemetjes uit de pluim) snuf kardemompo­eder ½ tl honing olijfolie 1 Verwarm de oven voor tot 190°C. Leg de crostini op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met wat olijfolie. Bak in het midden van de oven in 8 tot 10 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat op een rek afkoelen. 2 Maak intussen de vanilleric­otta: meng de ricotta, de vanille-essence en poedersuik­er en zet apart. 3 Maak de dropplantp­istou: stamp de pistacheno­ten zo fijn mogelijk in een vijzel. Voeg het gehakte blad en de gehakte bloemen van de dropplant toe en stamp fijn. Meng met de kardemom en de honing en proef of de smaak zo naar het zin is. Voeg nog een beetje neutraal smakende olijfolie toe om er een smeuïge substantie van te maken (de vanilleric­otta en pistou kunnen een paar uur van tevoren worden bereid en in de koelkast bewaard. Laat eerst op kamertempe­ratuur komen en maak dan pas de crostini). 4 Bestrijk de crostini met de vanilleric­otta. Verdeel er de pistou over, vervolgens het fruit en strooi er tot slot de dropplantb­loemetjes en poedersuik­er over. Serveer meteen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands