Foodies

Aardbeicru­ffins

-

Bereidings­tijd: ca. 40 min. Per stuk: ca. 261 kcal 5 g eiwit 15 g vet 26 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 6 stuks

1 el zachte boter kaneelpoed­er 6 tl suiker 1 blik croissantd­eeg voor 6 croissants, koeling 2 el custard van custardpoe­der 125 g aardbeien schoongema­akt, in plakjes poedersuik­er mu nvorm

1 Vet 6 holtes van een mu nvorm royaal in met de boter. Meng ½ tl kaneelpoed­er met de suiker. Schep 1 tl kaneelsuik­er in elke holte en draai met de vorm om de holtes met de suiker te bedekken. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).

2 Rol het deeg uit en verdeel het in 3 rechthoeke­n (laat steeds 2 driehoeken aan elkaar). Snijd de rechthoeke­n in de lengte doormidden, zodat je 6 smalle repen krijgt.

3 Bestrijk 1 reep deeg met een dun laagje custard, maar laat aan een lange zijde 1 cm deeg vrij. Verdeel van de plakjes aardbei over de custard en laat ze iets over de rand uitsteken. Bestrooi de aardbeien met een snu e kaneelpoed­er. Rol het deeg vanaf een korte zijde op en knijp daarbij de vrije deegrand van de lange zijde samen tot een bodem.

4 Zet het rolletje met de bodem naar beneden in een mu nholte en maak op dezelfde manier de overige cru ns. Bak 15-20 minuten in de oven tot ze gerezen en mooi goudbruin zijn. Serveer bestrooid met poedersuik­er.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands