Foodies

IJswafels met aardbei

-

Bereidings­tijd: ca. 20 min. + wachttijd Per stuk: ca. 326 kcal 5 g eiwit 19 g vet 34 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 10 stuks

1 l vanilleroo­mijs 200 g aardbeien schoongema­akt en grofgehakt 20 ronde biscuits 7 g gevriesdro­ogde aardbeien keukenmach­ine vierkante bakvorm (22 cm Ø) bakpapier

1 Schep het ijs in een keukenmach­ine en voeg de verse aardbeien toe. Meng met de pulseknop tot de aardbeien goed door het ijs verdeeld zijn, deels gepureerd en deels nog in stukjes.

2 Bekleed de vierkante bakvorm met bakpapier en verdeel het ijs er gelijkmati­g over. Leg een vel bakpapier op het ijs en strijk het oppervlak zo glad mogelijk. Zet ca. 2 uur of een nacht in de diepvries om op te laten stijven.

3 Verkruimel de gevriesdro­ogde aardbeien in een bord. Neem het ijs uit de diepvries en snijd met een scherp mesje of een ronde uitsteekvo­rm 10 cirkels ter grootte van de biscuits uit het ijs.

4 Leg elke ijscirkel tussen twee biscuits en rol de zijkant van de ijswafels voor de helft door de gevriesdro­ogde aardbeien. Leg de ijswafels op een met bakpapier beklede plaat en zet ca. 1 uur in de diepvries om op te stijven voor het serveren.

Als je de ijswafels een dag van tevoren maakt, rol de zijkanten dan pas op het moment van serveren door de gevriesdro­ogde aardbeien. Dan zijn ze lekker krokant. Na langere tijd in de diepvries kunnen ze zacht worden.

Een cruffin is een kruising tussen een muffin en een croissant, maar dat had je al geraden! Ze zijn ook heerlijk met Nutella, pistachepa­sta of sinaasappe­lcurd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands