Foodies

Broodsteng­els met avocadokru­idendip en muhammara

-

Bereidings­tijd: ca. 30 min. + wachttijd Per stuk: 228 kcal 7 g eiwit 12 g vet 21 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 12 stuks

24 radijsjes 1 venkel in repen 3 babykomkom­mers in repen

Voor de broodsteng­els

400 g + extra bloem tarwe, rogge of een mix hiervan 4 g droge gist 1 tl zout 1 el suiker 3 el + extra olijfolie

Voor de avocado-kruidendip

6 lente-uitjes gehakt 1 citroen uitgeperst 4 el zure room 1 avocado zeer rijp, geschild en ontpit 1 klein bosje basilicum jngehakt 1 klein bosje bieslook jngehakt 1 klein bosje munt jngehakt

Voor de muhammara

4 geroosterd­e paprika’s pot, uitgelekt ½ teentje kno ook 50 g walnoten geroosterd 2 el harissa Arabische specerijen­pasta 1 el olijfolie sap van 1 citroen

1 Meng voor de broodsteng­els in een kom 400 g bloem met 250 ml lauwwarm water, de gist, het zout, de suiker en 3 el olijfolie. Kneed in ca. 10 minuten tot een bal. Voeg eventueel meer bloem toe als het deeg te plakkerig is. Laat ca. 1 uur rijzen op een warme plek.

2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Kneed het deeg door en verdeel het in 4 stukken. Rol elk stuk uit tot een rechthoek en snijd hem in repen van ca. 1,5 cm breed.

3 Vet 2 bakplaten in met olijfolie. Leg de deegrepen erop en draai de deegrepen daarbij een aantal keer om hun as, zodat je gedraaide ‘wokkels’ krijgt. Laat ca. 10 minuten rijzen op een warme plek. Bak de stengels in 10-12 minuten goudbruin in de oven.

4 Pureer voor de avocado-kruidendip alle ingrediënt­en glad. Pureer voor de muhammara alle ingrediënt­en glad. Serveer de broodsteng­els, de radijsjes, de venkel en de komkommer met de dips. Zin in meer dipjes? Kijk op p. 13!

Rocky roads met pinda en honeycomb

Bereidings­tijd: ca. 30 min. + wachttijd Per stuk: 158 kcal 2 g eiwit 9 g vet 16 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 25 stuks

100 g suiker 3 el golden syrup of honing 1 tl baking soda 200 g pure chocolade 200 g melkchocol­ade 50 g boter 100 g gezouten pinda’s 100 g minimarshm­allows bakpapier vershoudfo­lie

1 Bekleed een kleine trommel met bakpapier. Doe de suiker met 2 el golden syrup in een steelpan. Breng aan de kook en laat ca. 1 minuut borrelen. Voeg de baking soda toe, neem van het vuur en roer het geheel goed door elkaar. Het mengsel wordt nu luchtig en zet uit. Schenk het geheel op het bakpapier. Laat de honeycomb ca. 30 minuten afkoelen op kamertempe­ratuur.

2 Neem het blok honeycomb uit het bakpapier en breek het in kleine stukken. Hak de randen er met een mes af en hak de overige honeycomb nog jner.

3 Smelt de pure chocolade, de melkchocol­ade, 1 el golden syrup en de boter au bain-marie. Roer de pinda’s, de marshmallo­ws en de stukken honeycomb door het chocoladem­engsel.

4 Bekleed een vierkante bakvorm (ca. 22x22 cm) met een dubbele laag vershoudfo­lie. Verdeel het chocoladem­engsel eroverheen en strijk glad. Zet minimaal 3 uur of een hele nacht in de koelkast. Snijd in stukken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands