Foodies

Spaanse garnalen met paprika en snelle aïoli

-

Bereidings­tijd: ca. 45 min. Per portie: ca. 547 kcal 18 g eiwit 46 g vet 12 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 2 personen

4 teentjes knoflook 1 rode paprika in grote stukken 1 gele paprika in grote stukken 1 citroen in 4 parten 200 g chorizowor­st in stukjes 1 ui in parten 2 el olijfolie 1 el sherryazij­n 2 tl tijmblaadj­es 2 tl gerooktepa­prikapoede­r zout en peper sap van ½ citroen 16 grote garnalen ongepeld 150 g mayonaise

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Laat 3 teentjes knoflook ongepeld. Pel het overige teentje knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Meng de paprika, de citroenpar­ten, alle knoflook, de chorizo, de ui, de olijfolie, de sherryazij­n, de tijm en 1½ tl gerooktepa­prikapoede­r met ruim zout en peper. Verdeel het mengsel over een grote braadslee. Bak ca. 25 minuten in de oven.

2 Verwijder de hele teentjes knoflook uit de braadslee. Leg de garnalen in de braadslee en zet terug in de oven. Bak 5-10 minuten in de oven tot de garnalen roze en knapperig zijn.

3 Druk intussen de knoflook uit de schil en prak de knoflook met een vork. Roer de knoflook met het citroensap en ½ tl gerooktepa­prikapoede­r door de mayonaise. Serveer de garnalen met het chorizo-groentemen­gsel, de aïoli en een bakje met citroenwat­er om na het eten je vingers in te dopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands