Pas­tei met wil­de pad­den­stoe­len

Foodies - - OP HET MENU -

Be­rei­dings­tijd: ca. 1 uur + wacht­tijd Per por­tie: ca. 690 kcal 17 g ei­wit 39 g vet 66 g kool­hy­dra­ten

In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen

85 g bas­ma­ti­rijst zout en pe­per 2 rol­len koel­vers bla­der­deeg à 270 g bo­ter 2 prei­en fijn­ge­sne­den 300 g wil­de pad­den­stoe­len grof ge­hakt 1 teen­tje knof­look 1 ei ge­klutst 4 el slag­room 1 tl di­jon­mos­terd

1 Kook de rijst in wa­ter met wat zout vol­gens de aan­wij­zin­gen op de ver­pak­king. Giet af en laat af­koe­len.

2 Rol 1 rol bla­der­deeg uit en snijd het in 4 recht­hoe­ken. Vet een bak­plaat in met bo­ter en leg de plak­ken deeg er­op.

3 Ver­hit wat bo­ter in een koe­ken­pan en fruit er de prei op laag vuur zacht maar niet bruin in. Breng op smaak met zout en pe­per. Roer de prei door de rijst. Ver­hit op­nieuw wat bo­ter in de pan en bak er de pad­den­stoe­len en de knof­look goud­bruin in. Zet het vuur kort hoog als de pad­den­stoe­len veel vocht heb­ben ver­lo­ren om het te la­ten ver­dam­pen. Breng op smaak met zout en pe­per en roer door het rijst-prei­meng­sel.

4 Ver­deel het rijst­meng­sel over de deeg­plak­ken op de bak­plaat. Laat daar­bij de ran­den vrij. Rol de ove­ri­ge rol bla­der­deeg uit. Rol het deeg iets dun­ner uit en snijd het in 4 recht­hoe­ken, iets gro­ter dan de eer­ste recht­hoe­ken uit stap 2. Snijd even­tu­eel voor­zich­tig een on­diep ruit­pa­troon in het deeg. Leg de deeg­plak­ken over de rijst­vul­ling. Druk de deeg­ran­den goed aan. Snijd in het mid­den van elk pak­ket­je een gaat­je zo­dat de stoom weg kan. Be­strijk het deeg met het ei. Zet de pas­tei­tjes mi­ni­maal 30 mi­nu­ten in de koel­kast, of tot je ze gaat af­bak­ken.

5 Ver­warm de oven voor (elek­trisch: 200°C / he­te­lucht: 180°C). Bak de pas­tei­tjes 30-40 mi­nu­ten, tot het deeg goud­bruin, ge­re­zen en gaar is.

6 Meng de mos­terd met de slag­room. Schep steeds voor­zich­tig een beet­je mos­ter­droom in het stoom­gat van elk pas­tei­tje. Ver­deel de ove­ri­ge room op het bord naast het pas­tei­tje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.