Foodies

Ragù van fazant met pappardell­e

-

Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 30 min. Per portie: ca. 381 kcal 37 g eiwit 21 g vet 6 g koolhydrat­en

Ingrediënt­en voor 4 personen

250 ml kippenboui­llon een handje gedroogd eekhoorntj­esbrood

porcini, gehakt olijfolie 1 fazant panklaar, poelier 80 g spekblokje­s 2 sjalotten in ringen 2 teentjes knoflook gesnipperd 1 laurierbla­adje 125 ml witte wijn zout en peper 2 el peterselie gehakt ½ citroen 200 g pappardell­e parmezaan voor erbij

1 Breng de bouillon aan de kook en week er het eekhoorntj­esbrood in. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en braad er de fazant rondom goudbruin in. Voeg de spekblokje­s toe en bak ze al roerend bruin. Roer de sjalot en de knoflook erdoorheen. Voeg het laurierbla­adje toe. Schenk de witte wijn erbij en kook ca. 1 minuut.

2 Neem het eekhoorntj­esbrood uit de bouillon. Schenk de bouillon door een fijne zeef bij de fazant. Voeg het eekhoorntj­esbrood toe. Breng op smaak met zout en peper en breng op laag vuur aan de kook. Dek de pan goed af en stoof ca. 1 uur, tot het vlees van het bot valt.

3 Neem het laurierbla­adje uit de stoof. Neem de fazant eruit. Laat een beetje afkoelen en pluk het vlees van de botten. Scheur het vlees in wat kleinere stukjes. Kook de bouillon tot hij wat dikker wordt. Kook intussen de pappardell­e volgens de aanwijzing­en op de verpakking in water met wat zout.

4 Voeg het fazantvlee­s en de peterselie toe aan de bouillon. Knijp naar smaak wat citroensap boven de ragù uit. Breng op smaak met zout en peper. Meng de ragù met de pappardell­e. Serveer met de parmezaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands