Foodies

Pompoen, roodlof, hazelnoten en rozemarijn

-

Ingrediënt­en voor 4 personen

4 el olijfolie 1 ui gehalveerd en in dunne ringen 3 teentjes knoflook in plakjes 750 g flespompoe­n geschild en in blokjes van

2-4 cm zout en versgemale­n zwarte peper 150 ml groentebou­illon 4 kleine stronkjes roodlof gehalveerd 2-3 takjes rozemarijn grofgehakt 100 g blanke hazelnoten

1 Maak eerst een pompoenpur­ee. Zet een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan de pan, gevolgd door de ui, twee derde van de knoflook en alle pompoen. Breng op smaak met wat zout en peper. Bak regelmatig roerend 10 tot 12 minuten en schenk de groentebou­illon erbij. Laat 15 tot 20 minuten met een deksel op de pan koken, tot de pompoen gaar is.

2 Haal de pan van het vuur en laat 5 tot 10 minuten afkoelen. Schep de pompoen, de ui en de knoflook in een blender; zorg ervoor dat je daarbij niet te veel vocht toevoegt, want de puree moet lekker dik zijn. Pureer glad, breng de puree op smaak met zout en peper en zet apart.

3 Verhit een grote, zware grillpan op heel hoog vuur. Leg de stronken roodlof in de pan, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de roodlof 8 tot 10 minuten aan beide kanten, tot hij aan de buitenkant geroosterd en in het midden gaar is.

4 Verhit de rest van de olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de rest van de knoflook, de rozemarijn en de hazelnoten toe. Bak 3 tot 4 minuten, tot de knoflook zacht maar niet verbrand is. Breng op smaak met zout, haal van het vuur en zet apart.

5 Schep de pompoenpur­ee op een grote, warme serveersch­aal. Leg de gegrilde roodlof erop en garneer met de warme, zoute, knoflokeri­ge hazelnoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands