Pom­poen, rood­lof, ha­zel­no­ten en ro­ze­ma­rijn

Foodies - - BOEK -

In­gre­di­ën­ten voor 4 per­so­nen

4 el olijf­olie 1 ui ge­hal­veerd en in dun­ne rin­gen 3 teen­tjes knof­look in plak­jes 750 g fles­pom­poen ge­schild en in blok­jes van

2-4 cm zout en vers­ge­ma­len zwar­te pe­per 150 ml groen­te­bouil­lon 4 klei­ne stron­kjes rood­lof ge­hal­veerd 2-3 tak­jes ro­ze­ma­rijn grof­ge­hakt 100 g blan­ke ha­zel­no­ten

1 Maak eerst een pom­poen­pu­ree. Zet een gro­te pan met dik­ke bo­dem op mid­del­hoog vuur. Voeg 2 eet­le­pels olijf­olie toe aan de pan, ge­volgd door de ui, twee der­de van de knof­look en al­le pom­poen. Breng op smaak met wat zout en pe­per. Bak re­gel­ma­tig roe­rend 10 tot 12 mi­nu­ten en schenk de groen­te­bouil­lon er­bij. Laat 15 tot 20 mi­nu­ten met een dek­sel op de pan ko­ken, tot de pom­poen gaar is.

2 Haal de pan van het vuur en laat 5 tot 10 mi­nu­ten af­koe­len. Schep de pom­poen, de ui en de knof­look in een blen­der; zorg er­voor dat je daar­bij niet te veel vocht toe­voegt, want de pu­ree moet lek­ker dik zijn. Pu­reer glad, breng de pu­ree op smaak met zout en pe­per en zet apart.

3 Ver­hit een gro­te, zwa­re grill­pan op heel hoog vuur. Leg de stron­ken rood­lof in de pan, be­spren­kel met 1 eet­le­pel olijf­olie en be­strooi met zout en pe­per. Gril de rood­lof 8 tot 10 mi­nu­ten aan bei­de kan­ten, tot hij aan de bui­ten­kant ge­roos­terd en in het mid­den gaar is.

4 Ver­hit de rest van de olijf­olie in een klei­ne pan op mid­del­hoog vuur. Voeg de rest van de knof­look, de ro­ze­ma­rijn en de ha­zel­no­ten toe. Bak 3 tot 4 mi­nu­ten, tot de knof­look zacht maar niet ver­brand is. Breng op smaak met zout, haal van het vuur en zet apart.

5 Schep de pom­poen­pu­ree op een gro­te, war­me ser­veer­schaal. Leg de ge­gril­de rood­lof er­op en gar­neer met de war­me, zou­te, knof­lo­ke­ri­ge ha­zel­no­ten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.