Foodies

Speltwafel­s met geweld fruit

-

Ingrediënt­en voor 4 tot 6 stuks

200 g speltbloem een snufje zout 1 tl bakpoeder 2 eieren gesplitst 200 ml volle melk 25 g lichte basterdsui­ker 50 g boter gesmolten yoghurt voor erbij

Voor het gewelde fruit

200 g gemengd gedroogd fruit abrikozen,

vijgen, pruimen en rozijnen 2 kardemompe­ulen gekneusd 1 vanillesto­kje in de lengte gehalveerd 1 tl zwarte peperkorre­ls 2 laurierbla­adjes 1 takje tijm (optioneel) 1 theezakje English breakfast 1 el vloeibare honing 1 mandarijn gehalveerd

1 Maak eerst het gewelde fruit. Voeg alle ingrediënt­en behalve de mandarijn toe aan een kleine pan. Pers de mandarijn uit en voeg het sap toe aan de pan, samen met de mandarijn zelf. Schenk er 200 ml water bij en zet de pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook, laat 1 minuut zachtjes koken, haal de pan van het vuur en schep het fruit met het vocht in een hittebeste­ndige kom. Laat afkoelen, verwijder het theezakje en zet de kom in de koelkast. Laat het fruit 12 uur, maar het liefst een hele nacht, wellen.

2 Meng voor de wafels de speltbloem met het zout en het bakpoeder in een grote kom.

3 Voeg de eidooiers toe aan een middelgrot­e kom, kluts met de melk en de lichte basterdsui­ker en schenk al kloppend bij de speltbloem. Blijf kloppen, tot er een glad, dik beslag ontstaat.

4 Klop in een aparte kom de eiwitten tot pieken en spatel door het beslag. Roer tot slot ongeveer ½ eetlepel gesmolten boter erdoor.

5 Verwarm het wafelijzer en bestrijk met wat van de boter. Schep er wat beslag in en bak tot de wafels gerezen en goudbruin zijn. Herhaal tot het beslag op is.

6 Leg een of twee warme wafels op een bord. Schep er 1 eetlepel dikke yoghurt op en garneer met 1 volle eetlepel geweld fruit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands