Spelt­wa­fels met ge­weld fruit

Foodies - - BOEK -

In­gre­di­ën­ten voor 4 tot 6 stuks

200 g spelt­bloem een snuf­je zout 1 tl bak­poe­der 2 ei­e­ren ge­splitst 200 ml vol­le melk 25 g lich­te bas­terd­sui­ker 50 g bo­ter ge­smol­ten yog­hurt voor er­bij

Voor het ge­wel­de fruit

200 g ge­mengd ge­droogd fruit abri­ko­zen,

vij­gen, prui­men en ro­zij­nen 2 kar­de­mom­peu­len ge­kneusd 1 va­nil­le­stok­je in de leng­te ge­hal­veerd 1 tl zwar­te pe­per­kor­rels 2 lau­rier­blaad­jes 1 tak­je tijm (op­ti­o­neel) 1 thee­zak­je English break­fast 1 el vloei­ba­re ho­ning 1 man­da­rijn ge­hal­veerd

1 Maak eerst het ge­wel­de fruit. Voeg al­le in­gre­di­ën­ten be­hal­ve de man­da­rijn toe aan een klei­ne pan. Pers de man­da­rijn uit en voeg het sap toe aan de pan, sa­men met de man­da­rijn zelf. Schenk er 200 ml wa­ter bij en zet de pan op mid­del­hoog vuur. Breng aan de kook, laat 1 mi­nuut zacht­jes ko­ken, haal de pan van het vuur en schep het fruit met het vocht in een hit­te­be­sten­di­ge kom. Laat af­koe­len, ver­wij­der het thee­zak­je en zet de kom in de koel­kast. Laat het fruit 12 uur, maar het liefst een he­le nacht, wel­len.

2 Meng voor de wa­fels de spelt­bloem met het zout en het bak­poe­der in een gro­te kom.

3 Voeg de ei­dooi­ers toe aan een mid­del­gro­te kom, kluts met de melk en de lich­te bas­terd­sui­ker en schenk al klop­pend bij de spelt­bloem. Blijf klop­pen, tot er een glad, dik be­slag ont­staat.

4 Klop in een apar­te kom de ei­wit­ten tot pie­ken en spa­tel door het be­slag. Roer tot slot on­ge­veer ½ eet­le­pel ge­smol­ten bo­ter er­door.

5 Ver­warm het wa­fel­ij­zer en be­strijk met wat van de bo­ter. Schep er wat be­slag in en bak tot de wa­fels ge­re­zen en goud­bruin zijn. Her­haal tot het be­slag op is.

6 Leg een of twee war­me wa­fels op een bord. Schep er 1 eet­le­pel dik­ke yog­hurt op en gar­neer met 1 vol­le eet­le­pel ge­weld fruit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.