Foodies

Pepernoten­pret

Krokant, knapperig, bros, ambachteli­jk, van de bakker of overgoten met chocolade. En ga je dan voor puur, melk of wit? We proeven de lekkerste peper- en kruidnoten van de Sint.

-

Ambachteli­jke bakkers kruidnoten

Alles in één keer mengen of stap voor stap toevoegen? Maakt niets uit zou je denken. Toch is dit het wezenlijke verschil tussen de bakkers kruidnoot en de originele kruidnoten. Voor die heerlijk knapperige bakkers kruidnoten met de perfecte brosse bite ga je naar Van Delft. Prijs: 3,00 euro.

Chocolade kruidnoten

Knapperig van begin tot eind zit je met deze kruidnoten gebakken. In puur, melk en witte chocolade ondergedom­peld voel je je het meest gelukkig wanneer je iemand vindt met een voorkeur voor puur terwijl jij altijd de ‘bruine’ eruit vist. Voor de juiste knapperigh­eid en volle chocolades­maak probeer je de bakkers kruidnoten met chocolade van Albert Heijn. Prijs: 2,99 euro.

Pepernoten

De enige echte pepernoot, een noot die eigenlijk meer weg heeft van een taaitaai. Oorspronke­lijk gemaakt met ‘peper’ uit het Verre Oosten in de VOC-tijd. Alle soorten kruiden werden toen peper genoemd, zelfs nootmuskaa­t en kaneel. Voor de lekkerste pepernoten ga je naar jouw lokale bakker die precies weet hoe dat ouderwetse recept gemaakt moet worden.

Truffel kruidnoten met witte chocolade

Een jn uweellaagj­e van cacaopoede­r en de meest romige witte chocolade moet de gouden combinatie zijn voor een onweerstaa­nbare tru elnoot. Dat authentiek­e poederlaag­je dat zo langzaamaa­n smelt op je tong, dat vind je in de tru el kruidnoten van Albert Heijn. Prijs: 1,99 euro.

Authentiek­e kruidnoten met VOC-kruiden

De kleine kruidnoten zoals wij die nu kennen zijn eigenlijk niet de originele. De pepernoten die je soms ziet rondslinge­ren op schilderij­en uit die tijd zijn dan ook een stuk groter en veel minder zoet. En een pepernoot uit de VOC-tijd werd gemaakt met allerlei kruiden die overbleven na de verkoop in de haven. Liever terug in de tijd? Bij Van Delft maken ze kruidnoten met authentiek­e VOC-kruiden. Prijs: 3,00 euro.

Kruidnoten

Krokant, een volle speculaass­maak en een tikkeltje nostalgisc­h. Dat wil je proeven wanneer je een originele kruidnoot eet. Ga voor Bolletje ‘de originele’ voor dat jne pakjesavon­d-gevoel van vroeger. Prijs: 0,89 euro.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands