Foodies

Easy peasy pavlova

Draai je de pagina al bijna om bij het zien van deze pavlova? Geen zorgen, met deze tips mislukt je pavlova nooit meer.

-

Nooit meer zenuwachti­g zitten wachten voor de oven: met deze tips lukt je pavlova altijd

Pavlova met gegrilde perzik en mascarpone­room

Bereidings­tijd: ca. 2 uur en 25 min. + wachttijd

Ingrediënt­en voor 8-10 personen

300 ml perziksap 50 ml witte rum een handje verse munt een handje vers basilicum bakpapier

Voor de gegrilde perziken

100 ml witte wijn 50 ml moscato-azijn* 75 g witte basterdsui­ker 6 rijpe perziken zonder pit, in kwarten

Voor de pavlova

6 eiwitten 300 g witte basterdsui­ker 1 tl maïsmeel 1 tl wittewijna­zijn

Voor de mascaponer­oom

350 g mascarpone 75 g witte basterdsui­ker 500 ml slagroom 1 Breng voor de gegrilde perziken de witte wijn, de moscato-azijn en de basterdsui­ker zachtjes in een steelpan aan de kook tot de suiker is opgelost. Doe de perziken in een kom en giet het hete wijnmengse­l eroverheen. Dek de kom af en laat de perziken ca. 4 uur marineren.

2 Verwarm de oven voor (150°C / hetelucht: 130°C). Klop voor de pavlova de eiwitten in een vetvrije kom met een handmixer licht en luchtig. Voeg al kloppend steeds 1 el van de suiker toe tot je witte, glanzende pieken hebt. Klop het maïsmeel en de wittewijna­zijn er zorgvuldig doorheen.

3 Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat in een cirkel van ca. 28 cm Ø. Zorg dat de randen hoger zijn dan het midden. Zet de pavlova in de oven en verlaag de oventemper­atuur direct (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Bak ca. 1 uur en 50 minuten. Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een kier. Laat de pavlova in de oven ca. 1 uur afkoelen. Haal de pavlova uit de oven en laat buiten de oven volledig afkoelen.

4 Giet het perziksap door een fijne zeef in een pan. Giet de perziken af en vang de marinade op. Verhit het perziksap samen met de rum en 100 ml van de perzikmari­nade en kook op middelhoog vuur in tot een siroop. Leg de afgekoelde pavlova op een platte schaal. Klop voor de mascarpone­room de mascarpone, de suiker en de slagroom met een handmixer tot zachte pieken. 5 Verwarm een grillpan op hoog vuur. Bak de perziken 1-2 minuten met de snijkant naar beneden in de grillpan tot ze mooie grillstrep­en hebben. Verdeel de mascarpone­room over de pavlova en verdeel de perziken eroverheen. Besprenkel met de perziksiro­op en garneer met de verse munt en het verse basilicum. Serveer de pavlova direct.

*Vervang de moscato-azijn eventueel door een andere zoete azijn.

Per portie: ca. 623 kcal

5 g eiwit | 43 g vet | 51 g koolhydrat­en

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands