Foodies

Na han: “Ui schie n me de k riander mag! Da ga lek er samen me h p.”

-

Uienpakora met korianderk­omkommerra­ita en limoen

Bereidings­tijd: ca. 35 min.

Ingrediënt­en voor 4 personen

500 g uien 1 groene peper 1 tl zout 1 tl curry madras 1 tl suiker 150 g kikkererwt­enmeel 2 l olie om te frituren

Voor de komkommerr­aita

1 komkommer ½ tl zout 200 g Griekse yoghurt 2 tl korianderz­aadjes 1 bosje verse koriander blaadjes grof gehakt sap van 1 limoen 1 Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Halveer de peper, verwijder de zaadlijste­n en hak het vruchtvlee­s fijn. Meng in een kom de ui met de gehakte peper, het zout, de curry madras en de suiker. Laat ca. 10 minuten staan.

2 Meng het kikkererwt­enmeel door de ui en kneed tot een samenhange­nd geheel.

3 Halveer voor de komkommerr­aita de komkommer in de lengte en schep er met een theelepel de zaadlijste­n uit. Rasp de komkommer fijn en meng er ½ tl zout doorheen. Laat ca. 10 minuten staan. Leg de komkommer op een schone theedoek, vouw de doek dicht en knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.

4 Meng de uitgeknepe­n komkommer met de yoghurt, de korianderz­aadjes en de verse koriander. Breng op smaak met limoensap en evt. wat extra zout.

5 Verhit de frituuroli­e in een ruime pan tot ca. 170°C. Frituur kleine hoopjes van het uienmengse­l in ca. 4-5 minuten goudbruin en krokant in de olie. Keer de pakora regelmatig om.

6 Schep de pakora uit de olie en laat ze op keukenpapi­er kort uitlekken. Serveer de pakora met de raïta en eventueel wat partjes limoen en een beetje verse koriander.

Per portie: ca. 322 kcal

13 g eiwit | 14 g vet | 37 g koolhydrat­en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands