Foodies

Misoribbet­jes met Aziatische salade

-

Bereidings­tijd: ca. 3 uur en 45 min.

Ingrediënt­en voor 8 personen

4 racks speenvarke­nribbetjes 1 l ananassap pak aluminiumf­olie

Voor het glazuur

4 el witte misopasta 4 el honing

4 el sojasaus

Voor de salade

1 daikon (rammenas) geraspt in een keukenmach­ine 4 wortels geraspt in een keukenmach­ine

4 lente-uitjes in de lengte in zeer dunne reepjes

½ witte kool geraspt in een keukenmach­ine

2 el sesamolie

4 el rijstazijn

1 bosje munt grof gehakt

1 bosje koriander grof gehakt zout en peper

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg de ribbetjes met de vleeszijde naar beneden in een enkele laag in een grote braadslee. Schenk het ananassap erover, dek af met aluminiumf­olie en bak ca. 3 uur in de oven.

2 Neem de ribbetjes uit de oven en schenk 200 ml van het braadvocht in een kleine pan. Voeg de ingrediënt­en voor het glazuur toe en breng aan de kook. Kook in tot ca. 200 ml en tot het glazuur glanzend en plakkerig is.

3 Maak je de ribbetjes af op de barbecue? Schuif dan de kolen naar 1 zijde en leg de ribbetjes straks op de zijde zonder kolen eronder (indirecte hitte). Maak je de ribbetjes af in de oven? Verhoog dan de oventemper­atuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bestrijk de vleeszijde van de ribbetjes met de helft van het glazuur. Gril de ribbetjes 10-15 minuten op de barbecue of leg ze in een met aluminiumf­olie beklede braadslee en bak ze 30-40 minuten in de oven. Bestrijk halverwege de gril- of baktijd met het overige glazuur. Meng alle ingrediënt­en voor de salade. Serveer met de ribbetjes.

Per portie: ca. 513 kcal

29 g eiwit | 32 g vet | 25 g koolhydrat­en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands