Foodies

Mezze van geblakerde baby-aubergine

-

Bereidings­tijd: ca. 50 min.

Ingrediënt­en voor 8 stuks

700 g baby-aubergines in de lengte gehalveerd

2 el + extra olijfolie zout en peper

500 g parelcouso­us

1 l groentebou­illon geraspte schil en sap van 2 citroenen 1 klein bosje munt gehakt

1 klein bosje dille gehakt

400 g hummus

150 ml yoghurt

4 grote geroosterd­e rode paprika’s pot, gehakt 4 el granaatapp­elmelasse

200 g feta verkruimel­d

4 el pijnboompi­tten geroosterd mini-pita’s opgewarmd, voor erbij aluminiumf­olie

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de aubergines met 2 el olijfolie en bestrooi royaal met zout en peper. Verdeel ze over een met olie ingevette bakplaat en bak 20-30 minuten in de oven tot het vruchtvlee­s zacht en door en door gaar is. Eventueel kun je de aubergines ook op indirecte hitte op de barbecue garen. Dek de aubergines af met aluminiumf­olie om ze warm te houden en door te laten garen.

2 Schenk wat olijfolie in een grote koekenpan. Bak er de couscous in 2-3 minuten goudkleuri­g in. Voeg de groentebou­illon toe en kook de couscous in 10-15 minuten zacht. Roer de helft van de citroensch­il en het citroensap erdoorheen. Laat afkoelen en roer er het grootste deel van de munt en het grootste deel van de dille doorheen.

3 Meng de hummus met de yoghurt en de overige citroensch­il en het overige citroensap. Verdeel de hummusyogh­urt over 8 borden. Beleg met de couscous en de geroosterd­e paprika. Leg de aubergines erbovenop en besprenkel met wat van de granaatapp­elmelasse. Verdeel de feta en de pijnboompi­tten eroverheen. Besprenkel met de overige granaatapp­elmelasse en de overige munt en dille. Geef er de pita’s bij.

Per portie: ca. 597 kcal

20 g eiwit | 30 g vet | 60 g koolhydrat­en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands