Foodies

ook e R ol

Het is heel eenvoudig om kip let te roken op de Big Green Egg. De Apple Wood Chunk rookt langdurig en geeft een heerlijk aroma en een rijke smaak aan de kip. Lekker door een salade of zoals in dit recept als beleg voor een wrap met kip!

-

Gerookte-kip-wraps met gegrilde groenten

Bereidings­tijd: ca. 2 uur

Ingredient­en voor 4 personen

2 kipfilets

½ ananas in de lengte 2 stronkjes witlof 8 groene asperges 3 el crème fraîche 4 wraps 20-25 cm Ø 50 g rucola houtskool Apple Wood Chunks

1 Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot een temperatuu­r van 100°C.

2 Bestrooi de kip lets met zout en peper. Leg een Apple Wood Chunk op de gloeiende houtskool en plaats de convEGGtor. Zet hier de Drip Pan op of maak een lekbakje van aluminiumf­olie die je op de convEGGtor zet. Leg het rooster in de EGG en leg hier de kip lets op. Steek de pen van de kernthermo­meter tot in de kern van een van de kip lets en sluit de deksel van de EGG. Stel de kernthermo­meter in op een temperatuu­r van 72°C en rook de kip tot deze kerntemper­atuur is bereikt. Dit zal ongeveer 1 uur en 30 minuten duren. 3 Haal de kip lets uit de EGG. Verwijder het rooster, de Drip Pan (of de folie) en de convEGGtor en leg de Cast Iron Grid met behulp van de Cast Iron Grid Lifter in de EGG. Breng de temperatuu­r naar 220°C.

4 Snijd intussen de schil van de ananas en verwijder de harde kern. Snijd de ananas in repen van ongeveer 1 centimeter dik. Halveer de witlof in de lengte en snijd de harde onderkante­n van de groene asperges.

5 Gril de ananasplak­ken en de witlof 2 minuten, keer ze om en gril nogmaals 2 minuten. Gril de asperges ongeveer 2 minuten en 30 seconden, keer ze om en gril nogmaals 2 minuten en 30 seconden. Sluit na elke handeling de deksel van de EGG.

6 Snijd de gerookte kip lets in de lengte in dunne plakjes. Snijd de gegrilde witlof in reepjes, meng ze met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Snijd elke asperge in vier gelijke stukken.

7 Verdeel het witlofmeng­sel, de plakjes gerookte kip let, de ananas, de asperges en de rucola over de wraps en rol de wraps op.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands