Foodies

Dragonspri­ts met witte chocolade en ananashang­op

-

Bereidings­tijd: ca. 50 min.

Ingrediënt­en voor 8 personen

150 g roomboter op kamertempe­ratuur 100 g witte basterdsui­ker

½ bosje dragon geraspte schil van ½ citroen ½ losgeklopt ei

200 g bloem zie tip zout

300 g witte chocolade

300 ml slagroom

30 g suiker

300 g Griekse yoghurt

½ ananas zonder schil, in blokjes bakpapier spuitzak met kartelmond

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Klop de roomboter en de witte basterdsui­ker met een handmixer romig. Bewaar een paar blaadjes van de dragon voor de garnering en hak de overige dragon fijn. Voeg de gehakte dragon, de geraspte citroensch­il, het ei, de bloem en een snufje zout toe aan het botermengs­el en klop kort tot een samenhange­nd beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het beslag in een spuitzak met kartelmond en spuit op de bakplaat S-vormige spritsen van ca. 8 cm lang. Zorg dat de spritsen niet te dicht bij elkaar liggen, het beslag kan nog uitlopen in de oven. Bak in 18-20 minuten goudbruin in de oven.

2 Haal de spritsen uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Verwarm de witte chocolade au bain-marie. Dip de koekjes met de langwerpig­e kant in de chocolade en leg ze terug op het bakpapier zodat de chocolade kan opstijven.

3 Klop de slagroom met 30 g suiker lobbig. Doe de Griekse yoghurt in een kom en spatel hem even los. Voeg portiegewi­js de slagroom toe en spatel hem erdoorheen. Roer de blokjes ananas door de ‘hangop’. Verdeel de spritsen over borden. Serveer de ananashang­op erbij. Garneer met wat blaadjes dragon.

Per portie: ca. 659 kcal

9 g eiwit | 9 g vet | 59 g koolhydrat­en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands