Foodies

Weekendpro­ject: gnocchi

Maakt hij nog geen deel uit van je repertoire? Gebruik je weekend voor een meditatief gnocchi-project.

-

Wat nou kant-en-klare gnocchi uit een pakje? Zelfgemaak­t, that’s how we roll!

Gnocchi met ricotta en dragon

Bereidings­tijd: ca. 3 uur

Ingrediënt­en voor 6-8 personen

1 kg kruimige aardappels 1 ei 150 g ricotta 1 bosje dragon blaadjes geplukt en grof gehakt zout en peper 200 g + extra bloem 150 g gezouten boter zwarte peper

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Prik de ongeschild­e aardappels rondom aan alle kanten in. Bak de aardappels 11,5 uur in de oven tot ze helemaal gaar zijn en een prikker moeiteloos door het midden van de aardappel gaat. 2 Laat de aardappels een beetje afkoelen zodat je je vingers niet brandt wanneer je ze vasthoudt. Klop het ei, de ricotta en de helft van de gehakte dragon door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Snijd de aardappels doormidden en lepel het vruchtvlee­s uit de schil.

3 Pureer de aardappels met een pureeknijp­er of druk de aardappels met een houten lepel door een zeef.

4 Klop het ricottamen­gsel door de aardappelp­uree en breng goed op smaak met zout en peper.

5 Zeef de bloem over de aardappelp­uree en kneed het geheel tot een glad deeg. Verdeel in 8 porties.

6 Rol van elke portie een lange dunne rol op een met bloem bestoven werkblad. Snijd de rol in stukjes van 2,5 cm.

7 Druk met de achterkant van een vork ribbels in de gnocchi en rond de hoekjes van de gnocchi af. Leg de gnocchi op een met bloem bestoven bakplaat.

8 Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook. Kook de gnocchi ca. 1 minuut per portie. Ze zijn gaar wanneer ze aan de oppervlakt­e komen drijven. Laat de gnocchi ca. 30 seconden uitlekken in een vergiet voor je ze in warme kommen schept.

9 Smelt de boter in een pannetje en verwarm hem tot hij goudbruin kleurt. Voeg de overige dragon toe en verwarm ca. 1 minuut op laag vuur. Neem van het vuur en breng op smaak met een flinke hoeveelhei­d zwarte peper. Schenk de boter uit de pan in een hittebeste­ndige kom zodat hij niet verbrandt. Lepel de beurre noisette over de gnocchi en serveer.

Per portie: ca. 369 kcal

8 g eiwit | 19 g vet | 40 g koolhydrat­en

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands