Foodies

Foodnotes

Als redactie zijn we dagelijks bezig om de lekkerste recepten, mooie verhalen, nieuwe kookboeken en verrassend­e goodies voor je te verzamelen. Kijk met ons mee!

-

Staat er bij jou alleen een kan water op tafel bij het eten? In deze foodies verrijk je je gerechten met het juiste drankje. Bier, wijn en …thee?

Emil: “Zie je net als ik op tegen de donkere maanden? Uit goed eten kun je veel troost putten. Neem ’s morgens de tijd voor een goed ontbijt en op p. 12 en p. 56 vind je stoofgerec­hten om ’s avonds heerlijk mee te onthaasten. Het comfortfoo­d in dit nummer doet je weer lachen.”

Sanne: “De straat van mijn oma staat vol hazelaars. In de schuur stonden we er als drie kleine zusjes met onze neus bovenop om te kijken hoe mijn oma de geraapte hazelnoten kraakte met een bankschroe­f. Mjam! De bankschroe­f is in mijn leven nooit verder gekomen dan een notenkrake­r en ik krijg nog altijd zin in hazelnoten wanneer ik bij iemand in de garage een bankschroe­f tegenkom. Verzamel ze voor de Nusskuchen op p. 95!”

Willem: “Ik weet het; het was Walter Tell en niet Willem die de appel op zijn hoofd had. Bij gebrek aan Walter zet ik hem toch op mijn eigen hoofd. Gelukkig schoot ik met mijn camera en niet met de kruisboog. Ik had trouwens twee appels. Benieuwd wat er met die andere gebeurd is? Kijk op p. 110.”

Yoonne: “Ik denk dat iedereen zijn eerste thee met melk en suiker dronk. Hoe ouder je wordt, hoe meer je beseft dat suiker en melk de echte smaak van de thee verdoezele­n. Inmiddels drink ik thee lekker puur, helemaal als hij zo lekker smaakt als bij theeplanta­ge Zuyderblad (p. 24). Daar oogst Linda ieder theeblaadj­e afzonderli­jk en alleen al die effort verdient het niet om verdoezeld te worden. Ténzij je het over slagroom hebt, maar dat is weer een ander verhaal (p. 30).”

Lotte: “Als foodredact­eur ga je door weer en wind om de beste kiekjes te maken, de mooiste vondsten te doen (p. 44) of karamel van zijn beste kant te laten zien (p.32). En dat is precies waar ik het voor doe.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands