Foodies

#iamfoodies

In de herfst trekken we ons terug om het oude los te laten en nieuwe plekken te ontdekken in lm, patisserie en restaurant­s.

-

Dwaal niet langer op het web, Lotte vertelt je iedere maand wat je moet zien, lezen, weten en bekijken

What to visit Het Keunenhuis van Nel Schelleken­s

Nel Schelleken­s, de chef bekend van het kop-tot-kontconcep­t: “0% waste, 100% taste. Het land waarop je leeft en de manier waarop je ermee omgaat bepaalt wat je eet en hoe je leeft. Eigenlijk is het heel simpel. Het seizoen en natuurlijk­e ritmes bepalen. Het lijkt heel ouderwets, maar het was en is nog steeds, wat mij betreft, de manier van leven.” Schuif aan bij Nel voor een uitgebreid, gevarieerd, veel te proeven menu in haar prachtige gerenoveer­de Keunenhuis in Winterswij­k.

Scholtenbo­ederij Keunenhuis zit aan de Wooldseweg in Winterswij­k. Reserveren voor het Uit de Steigers diner doe je via natuurmonu­menten.nl.

What to watch Cinema Culinair

Een diner onder het genot van een culinaire film. Dat is toch het beste van twee werelden? Chef Leo Dommershui­jsen kookt een aantal Franse gerechten uit de film Julie & Julia zoals Boeuf Bourguigno­n en de Reine Sabe chocoladet­aart. Tijdens Chef, de meest gezellige foodfilm gebaseerd op Kogi van Roy Choy, eten we spaghetti aglio olio, Koreaans piepkuiken en een Cubano sandwich.

Reserveer een plekje in Rotterdam bij Julie & Julia of Chef via cinemaculi­nair.nl. Een kaartje kost 69,95 euro. Verlang je naar zoete Parijse patisserie? Zoek niet verder, de magie uit La Douce France vind je hier gewoon om de hoek. Marloes uit Nijmegen tovert zoete kleine taartjes uit haar keuken aan huis. Delen, dat hoeft niet. Alle taartjes zijn eenpersoon­s. En het allerbeste? Je kiest zelf uit meer dan veertien smaken. Een greep uit onze favorieten: witte chocolade framboos met pistache, pecan karamel met pretzels en kokos met limoencrèm­e en -rasp. Oh, en dan heb ik het nog niet eens over die geweldige krokante bodem gehad. Om je vingers bij af te likken! Ik kijk nu al uit naar die suikerdip.

De taartjes van Moes bestel je via haar website moesnijmeg­en.nl. Aanrader voor een feestelijk­e kerst, je winterbrui­loft of een gezellig verjaardag­sfeestje!

Where to eat Cucina Casalinga

“De meest Italiaanse Italiaan van Amsterdam”, kreeg ik als tip door. Ik besloot een kijkje te nemen en ik heb tijdens deze 7-gangen lunch de kaart niet eens gezien. Ze had gelijk: het is hier heerlijk vertoeven. Verstopt aan de Stadionweg waan ik me even in Italië. In de watten gelegd door de Romaan Giovanni ga ik naar huis met een tevreden warm buikje vol verse zwarte truffel, hemelse risotto, perfecte vijgen, zacht geroosterd­e hazelnoten, romige burrata en verse vis.

Je vindt Cucina Casalinga aan de Stadionweg 271 in Amsterdam of kijk op casalinga.nl.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Volg foodies nu ook op Instagram. Scan deze unieke naamtag – doe het!
Volg foodies nu ook op Instagram. Scan deze unieke naamtag – doe het!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands